S terencem mu je zapeljala čez nogo in ušla (FOTO)

Ogrožena tudi štiriletna hči, srčna bolnica. Brezobzirna šoferka vozila v pešconi.
Fotografija: Tukaj ga je povozila voznica terenskega vozila.
Odpri galerijo
Tukaj ga je povozila voznica terenskega vozila.

Beriz Hejderević, 43-letnik, je 20. januarja okoli 13. ure parkiral svoje vozilo in se s 25-letno partnerico Eldino Junuzović ter njuno štiriletno hčerko odpravil prek manjšega parkirišča Ogrlica proti stopnicam, nameravali so iti v banko v Ferrarsko ulico 12 v poslovnem kompleksu v središču Kopra.
Beriz Hejderević s hčerko in ženo FOTOGRAFIJE: Moni Černe
Beriz Hejderević s hčerko in ženo FOTOGRAFIJE: Moni Černe

V tistem je s površine, ki ni namenjena avtomobilom, ampak parkiranju koles, vzvratno zapeljala rdečelasa voznica z očali in z zadnjim levim delom vozila zadela Beriza v bok in desno roko. Najprej ga je obrnilo, potem pa mu je voznica s terenskim vozilom, težkim tono in pol, zapeljala čez stopalo desne noge: »Ko sem videl, da namerava nadaljevati vožnjo, sem potrkal na okno njenega avtomobila in ji povedal, da me je povozila. Pogledala me je brezčutno in odpeljala.«
Za volanom takega terenca je sedela brezobzirna voznica.
Za volanom takega terenca je sedela brezobzirna voznica.

Sreča v nesreči je bila, pravi Eldina, da ni povozila otroka, ki ga je partner držal za roko in je hodil ob njem.« Hčerka je bila pred šestimi meseci operirana na srcu, povesta. »Spregledala je odraslega človeka, zato bi zlahka povozila otroka,« pravi Eldina.
 

Upa, da ga bo delo čakalo


Hejderević je v Slovenijo prišel pred petimi meseci, ko je dobil delovni vizum, njegova partnerica pa s hčerko prihaja samo na obiske, dovoljenja za bivanje v Sloveniji še nimata. Hvaležna sta, da je ni skupila hčerka, reakcija voznice pa ju kljub temu zelo žalosti: »Razumem, da se zgodi nesreča, a da odpelješ in se po dogodku niti ne opravičiš, je težje razumeti.«


Hejderović, ki so ga odpeljali v izolsko bolnišnico, v urgentno kirurško ambulanto, opravičila še ni dočakal. Delati ne more, na nogi ima mavec, z berglami hodi s težavo in počasi, jemlje protibolečinske tablete, ponoči zaradi bolečin ne spi. V bolniškem staležu bo najmanj do sredine marca. Pokaže nam račune, vse zdravniške storitve, ki jih ne pokriva osnovno zdravstveno zavarovanje, plačuje iz svojega žepa.

»Iz Tuzle sem prišel v Slovenijo in začel delati v primorskem gradbenem podjetju, da hčerki zagotovim hrano, varnost in prihodnost. Bojim se, da bo to vplivalo na prihodnost družine, delati ne morem, kar delodajalec sicer razume, a koliko časa bo tako, ne vem.« Vse življenje je športnik, da bo z nogo tako, kot je bilo prej, dvomi. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je navedeno vozilo v času prometne nesreče vozila 50-letnica z območja Kopra.


Opravili so ogled vozila, razgovor in odredili alkotest, bil je negativen, je za Slovenske novice povedal Jure Griljc s koprske policijske uprave in sklenil, da policisti v tej zadevi še zbirajo obvestila, po postopku sledi ustrezen ukrep. Hejderoviću preostaneta čakanje in upanje, da bo imel po končani bolniški še delo ter da se bo njegova noga toliko pozdravila, da se bo lahko znova odpravil na gradbišče, kjer bo nadaljeval težka fizična dela. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije