Razbil oštirja in steklenice viskija

Milan Habek razgrajal v domžalskih Zlatih časih. Brutalno pretepel Bruna T. in pretil policistom.
Fotografija: Ni naročil kave, s štokom pa mu niso hoteli postreči. Foto: S. N.
Odpri galerijo
Ni naročil kave, s štokom pa mu niso hoteli postreči. Foto: S. N.

Zgodilo se je v zlatih časih, ko so oštarije še na široko odpirale svoja vrata. Danes je vse drugače in brez izjeme so zaprte. Zaprte so tudi sodnije, ta svoja vrata odprejo le, če morajo odločati v nujnih zadevah, med katere spadajo tudi priporne. Zaradi dogajanja (a nič kaj zlatega) v domžalskem gostinskem lokalu so tako za kratek čas odprli ljubljansko okrožno sodišče.

Na zatožno klop je moral pripornik, 43-letni Hrvat Milan Habek. Bilo je 18. decembra lani proti večeru, ko se je pošteno nakresan primajal v lokal Zlati časi. Natakarica je v hipu prepoznala, v kakšnem stanju je, zato mu ni hotela postreči z naročeno pijačo, lastnik Zlatih časov Bruno T. pa mu je pokazal izhodna vrata. In kaj je storil Habek? Ponorel je in Brunu najprej namenil dva čelna udarca v nos in brado, ko je ta padel na tla, ga je silovito obrcal, legel nanj in ga boksal v obraz, nato pa ga je prijel, dobesedno vrgel čez točilni pult in ga na oni strani še naprej pretepal. Habek je bil obtožen povzročitve hude telesne poškodbe. A še več grehov si je nabral.

Spravil se je namreč tudi na stojala z alkoholnimi pijačami, s katerimi mu prej niso hoteli postreči. Kar veliko viskijev, džinov, vodk in kozarcev je pometal na tla, da so se razbili. Kaznivo dejanje: poškodovanje tuje stvari.

Kot da to Habku ni bilo dovolj, si je privoščil tudi domžalska policista, ki sta prihitela na intervencijo. Ukazala sta mu, naj gre z njima do službenega avtomobila, kar je storil, med opotekajočo se hojo pa se je razburjal in kričal na njiju: »Daj mi cigareto, ti že veš, kaj se je zgodilo, poznaš mojega brata, ki je policaj na Hrvaškem.« Ker cigarete ni dobil, se je obrnil in začel goste iz lokala izzivati k pretepu ter preklinjajoče tudi od njih zahteval cigareto.

»Dobil te bom, še se bova srečala«

Policista sta ravnala po pravilih službe. Uporabila sta strokovni prijem in Habka spravila na tla, ta pa si je prislužil še tretjo točko v obtožbi, ki ga je bremenila preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Na enega od policistov je zatulil: »Boš ti videl, bom te našel, pretepel te bom, ubil te bom, še se bova srečala!« Drugega pa mu je že vklenjenemu uspelo brcniti v predel pasu in mu nameniti pretnjo: »Dobil te bom, še se bova srečala.«

Po sodbi se je vrnil v pripor. FOTO: MATEJ DRUŽNIK
Po sodbi se je vrnil v pripor. FOTO: MATEJ DRUŽNIK

Pred obličjem pravice se je pokesal in krivdo priznal, čeprav je v preiskavi trdil, da se spomni le trenutka, ko je vstopil v Zlate čase ter naročil »dvojni štok in deciliter radenske«. Sodba v imenu ljudstva se glasi: enotna kazen zapora leto in šest mesecev. Nekoliko milosti mu je sodnik Zvjezdan Radonjić namenil le zaradi tega, ker je bil tistega dne v lanskem veselem decembru tako zelo pijan, da je bil dobesedno zastrupljen z alkoholom in po mnenju sodnih izvedencev za psihiatrijo v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije