ROPAL IN KRADEL

Prvič mu je v strahu izročila denar, drugič se je zaklenila v kiosk

Ljubljanski policisti so prijeli 34-letnika, osumljenega več ropov.
Fotografija: Fotografija je simbolična. Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA – Policisti iz Šiške so med 29. decembrom lani in 16. januarjem letos obravnavali več tatvin in ropov. Med uspešno zaključeno preiskavo so ugotovili, da je zamaskiranec 29. decembra vstopil v prodajalno na Prušnikovi ulici v Ljubljani, stopil do blagajne, za katero je bila takrat zaposlena, in poskušal na silo odpreti zaklenjeno blagajno. To mu ni uspelo, zato je pobegnil praznih rok. 8. januarja je spet zamaskiran vstopil v prodajni kiosk na Celovški cesti v Ljubljani in od zaposlene zahteval denar, ta pa mu ga je v strahu za življenje tudi izročila. Prilastil si je več sto evrov. Tri dni kasneje se je okoli 18. ure zamaskiran hotel spet lotiti istega prodajnega kioska, a ga je zaposlena opazila in se zaklenila, zato je pobegnil.

16. januarja je isti moški vstopil v športno dvorano na Štuli v Ljubljani in zaposleni v recepciji iz denarnice ukradel nekaj sto evrov gotovine, nato pa pobegnil.
 
Policisti so ugotovili, da je kazniva dejanja izvršil 34-letnik iz Ljubljane. 6. februarja so ga izsledili in mu odvzeli prostost. Naslednji dan je preiskovalni sodnik zanj odredil pripor. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, saj sumijo, da je storil še nekaj podobnih kaznivih dejanj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije