GOLJUFIJA

Pozor, goljufajo pri menjavi denarja

Pijačo za 5,8 evra sta plačala z bankovcem za 200 evrov.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Policisti PP Ljubljana Center so bili v ponedeljek okoli 13. ure obveščeni o tatvini telefona v trgovini na Slovenski cesti. Ugotovili so, da sta v prodajalno vstopila dva državljana Romunije in od prodajalca pod pretvezo, da bosta kupila dva mobitela, izvršila goljufijo pri menjavi bankovca za 200 evrov. S svojimi zahtevami po menjavi sta bila vsiljiva, pri tem pa sta zamotila prodajalca in ukradla enega od mobitelov. Ker je prodajalec med menjavo ugotovil, da sta ga ogoljufala za 50 evrov in opazil, da manjka en telefon, je obvestil policijo. Ob prihodu policistov se je mobitel nenadoma pojavil na prodajnem pultu, prav tako pa so tujcema zasegli bankovec za 50 evrov. Zoper njiju bodo policisti podali kazensko ovadbo. 

Goljufije med menjavami

O podobnih dveh dogodkih so bili policisti obveščeni v dopoldanskem času. V enem primeru sta dva neznana moška, po govoru sodeč tujca, v trgovini želela zamenjati bankovec za 200 evrov v dva bankovca po 100 evrov, kar je prodajalka tudi storila. Tujec je želel nato bankovca za 100 evrov zamenjati še v manjše bankovce, pri tem pa je prodajalka posumila, da jo bosta ogoljufala. O tem je obvestila policijo, tujca pa sta zapustila trgovino. 

V trgovini s hitro prehrano na Čopovi ulici pa sta prav tako dva neznana moška plačala pijačo v vrednosti 5,80 evra z bankovcem za 200 evrov. Prodajalka jima je izročila preostanek denarja nazaj, nato sta jo prosila za menjavo. Pri tem sta jo ogoljufala za 90 evrov, nato pa odšla v neznano smer. V takšnim primerih policija svetuje izredno previdnost, prav tako pa naj se bankovec preveri z aparatom za ugotavljanje pristnosti.

Oba primera policisti še raziskujejo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije