ŠOK V LJUBLJANI

Potniki bežali, avtobus v plamenih

V središču Ljubljane se je v soboto vil gost dim. Ranjen ni bil nihče.
Fotografija: Ogenj so pogasili ljubljanski gasilci. FOTO: taksist Robi
Odpri galerijo
Ogenj so pogasili ljubljanski gasilci. FOTO: taksist Robi

JUBLJANA – V soboto dopoldne je mnoge Ljubljančane in številne turiste, ki so pohajkovali po glavnem mestu, prestrašil gost črn dim, ki se je valil iz središča mesta, opaziti pa ga je bilo moč iz skoraj vseh bližnjih sosesk.

»Malo pred 10. uro so bili policisti obveščeni o požaru na avtobusu na Slovenski cesti v Ljubljani,« je pozneje sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Maja Ciperle Adlešič. Policisti in gasilci so nemudoma odhiteli na Slovensko cesto, na eno glavnih postajališč ljubljanskega potniškega prometa nedaleč od ljubljanskega Nebotičnika, tik ob njej so tudi prostori ministrstva za notranje zadeve, in medtem ko so se gasilci borili z zublji, so policisti s trakom zaprli območje.


Ranjen k sreči ni bil nihče, ne med potniki na avtobusu ne med očividci, ki se jih je v bližini gorečega vozila kmalu nabralo precej. Za prvo gre gotovo zasluga tudi prisebnemu vozniku, ki je avtobus pravočasno ustavil in potnikom omogočil, da so ga varno zapustili.

Ogenj ogrozil še bližnja poslopja

»Po prvih zbranih obvestilih je znano, da je voznik avtobusa opazil, da se izpod armaturne plošče vali dim, zaradi česar je ustavil in potniki so vozilo zapustili. Potem ga je zajel požar,« je podrobnosti sporočila Ciperle Adlešičeva in dodala, da je ogenj poškodoval bližnje objekte, na katerih so zaradi vročine popokala stekla. Prav tako je povsem uničil avtobus. Kot so včeraj sporočili s PU Ljubljana, je nastalo za več deset tisočakov materialne škode, policisti so ugotovili tudi vzrok požara: zagorelo je zaradi tehnične okvare na motorju.

Ljubljanski potniški promet je v preteklosti že imel težave s svojimi vozili. Lani je denimo med polnjenjem zagorel električni vlakec Urban, nastalo je za okrog 10.000 evrov škode, saj je ogenj uničil motorni del vozila ter poškodoval kabino in fasado ter okna bližnjega objekta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije