PESTRO NA OBALI

Oče učenke ene od osnovnih šol v piranski občini grozil učiteljici

Policisti so zanj spisali ovadbo. Pestro na območju PU Koper.
Fotografija: Med sosedi je minuli konec tedna večkrat zavrelo. FOTO: Beekeepx/ Getty Images
Odpri galerijo
Med sosedi je minuli konec tedna večkrat zavrelo. FOTO: Beekeepx/ Getty Images

Vroče je bilo minuli konec tedna na območju koprske policijske uprave. Poleg dveh poskusov uboja so morali policisti namreč večkrat posredovati zaradi razgrajačev. Pele so tudi pesti.

Grožnje in žalitve

Tako so v petek odšli pomirit sosedski spor v okolici Ilirske Bistrice, ki se je vnel zaradi zemljišča. »Policisti so 58-letnemu moškemu, ki je soseda žalil, izdali plačilni nalog,« je sporočil Loris Čendak iz Sektorja uniformirane policije PU Koper. Tudi v okolici Sežane sta se zaradi gradnje žalila soseda, 40-letna ženska in 66-letni moški. V tem primeru sta si plačilni nalog prislužila oba. Odhiteli so tudi na pomoč v Lucijo zaradi spora med bivšima partnerjema, saj je 36-letni moški svojo bivšo žalil, jo odrival in ji vzel telefon. Tudi njemu so izdali plačilni nalog.

Kazensko ovadbo pa si je prislužil oče učenke ene od osnovnih šol v piranski občini. Ob 15.07 so policiste namreč obvestili, da je po telefonu grozil učiteljici. V Kopru sta 33-letni in 27-letni moški žalila žensko in vpila nanjo. »Pri tem se je eden zapodil proti njej z namenom, da jo udari. To je preprečil tretji moški,« je pojasnil Čendak. Ker se ob prihodu policistov napadalca nista umirila in sta bila vidno pod vplivom alkohola, so jima odredili pridržanje. Obema so izdali plačilni nalog.

V soboto se je v tem slogu nadaljevalo v Kortah, kjer sta se sprla 53- in 72-letnik. Prvi je drugega žalil in ga s pestjo udaril v obraz, nakar je zapustil kraj dogodka. Zoper njega sledi hitri postopek. Okoli 13. ure so policiste napotili v Pobege, kjer je 56-letna ženska kričala in vznemirjala sosede. Tudi njej so napisali plačilni nalog.

Do gostinskega lokala v Izoli je v nedeljo prišel pijan 45-letni moški in na goste vpil, češ da so mu ukradli kolo. Ob tem je s pasom udarjal po mizah, zato so poklicali policijo. Ti so spisali še en plačilni nalog. Zadnjega v vrsti pa si je prislužil možakar v Dekanih. Policisti so bili namreč malo po 21. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in ugotovili, da je 65-letni moški prišel do 38-letnega moškega in na njega kričal, da se mu bo maščeval, ker je poklical policijo in ga prijavil zaradi glasne glasbe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije