SOJENJE

O posilstvu za zaprtimi vrati

Na sodišču tudi oškodovanka, ki je prijavo proti Rajnarju umaknila.
Fotografija: Klemen Rajnar. FOTO: Ljubo Vukelič
Odpri galerijo
Klemen Rajnar. FOTO: Ljubo Vukelič

LJUBLJANA – Dobro leto po domnevnem posilstvu v enem izmed stanovanj v ljubljanski Šiški se je končno začela glavna obravnava zoper obtoženega 27-letnega Ljubljančana Klemna Rajnarja. Prej je bilo razpisanih toliko predobravnavnih narokov, da jih je bilo težko prešteti na obe roki; prvi je bil že konec lanskega aprila, nato pa se je začelo zapletati, saj ga je morala ljubljanska okrožna sodnica Metka Berganc Debevec zaradi nareka višjega sodišča ponoviti in še enkrat odločiti o izločitvi dokazov oziroma uradnega zaznamka o izjavi osumljenca po njegovem prijetju. Policist je v njem med drugim zapisal, da je slišal, da je obtoženi med aretacijo dejal prijatelju, naj poskrbi, da bo oškodovanka umaknila prijavo zoper njega, in to se je pozneje tudi zgodilo. Seznanili so ga s pravicami in Rajnar je trdil, da je nedolžen.
»Po aretaciji sem bil močno zmeden in v šoku. Ko je prišel zdravnik in me pregledal, je dejal, da sem dobil močan udarec v glavo, videl je veliko buško in dejal, da moram zaradi suma pretresa možganov v bolnišnico. Zato so me policisti odpeljali v bolnišnico na pregled,« je Rajnar oktobra lani pripovedoval na sodišču. Njegov zagovornik Miloš Zarić je poleg izločitve zaznamka zahteval tudi postavitev izvedenca medicinske stroke (ta bi ugotavljal, ali se je obtoženi zaradi poškodbe glave na policiji zavedal, kaj govori), a je sodišče oba predloga zavrnilo in s tem odprlo pot za začetek glavne obravnave zaradi kaznivega dejanja posilstva s 26. januarja lani.
Tričlanski sodni senat je zaradi varovanja osebnega življenja 20-letne oškodovanke, ki je včeraj prišla na sodišče, sojenje zaprlo za javnost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije