TATOVI

Na Obali kradejo kot srake: peterica z Dolenjske imela pri sebi velik plen

Minuli konec tedna je bilo na območju PU Koper spet veliko dela s tatovi.
Fotografija: Nekaj so ukradli v Luciji, Kopru in Ljubljani, izvor drugih stvari še ugotavljajo.
Odpri galerijo
Nekaj so ukradli v Luciji, Kopru in Ljubljani, izvor drugih stvari še ugotavljajo.

Tudi minuli konec tedna so imeli policisti na Obali težave s tatovi. Kot so poročali, je v petek v Kopru nekdo kopalcem, državljanom Slovenije, medtem ko so bili v vodi, ukradel nahrbtnik z dokumenti in gotovino. Ob 11.39 so dobili obvestilo, da je moški razbijal v eni od koprskih trgovin, zatem pa ukradel alkoholno pijačo in žalil zaposlene. »Policisti so ga izsledili. Ker kljub ukazom ni prenehal kršenja, so mu odredili pridržanje. Zoper njega sledi kazenska ovadba, izdan mu je bil tudi plačilni nalog za kršitve javnega reda in miru,« smo izvedeli. V Portorožu je nekdo izkoristil nepazljivost kopalke ter ji ukradel torbo z nekaj gotovine in ključi stanovanja. Popoldan je na Titovem trgu v Kopru 20-letnik skozi odprto okno s prednjega sedeža dostavnega vozila ukradel torbico z vsebino. Lastnik predmetov je stekel za njim in ga zadržal do prihoda policije. Mladeniča bodo ovadili. Ob 23.30 je ženska na PP Izola prijavila nasilništvo. Osumljeni jo je lažje poškodoval in ji odvzel telefon. Osumljen je kaznivega dejanja nasilništva in tatvine.

V soboto so v Strunjanu štirje tatovi iz prodajalne ukradli več artiklov, zatem so se odpeljali z osebnim avtomobilom z novomeško registrsko tablico. Sledi kazenska ovadba. V Strunjanu je nekdo vlomil v hišo in pregledal vse prostore. »Ali je kaj odnesel, se še ugotavlja,« sporočajo policisti. Ob 19.50 pa so jih poklicali na pomoč, ker naj bi več oseb ukradlo artikle v trgovini v Luciji, nato pa so se odpeljali z osebnim avtomobilom audi. »Policisti so jih izsledili in identificirali pet oseb z Dolenjske. Pri sebi so imeli ukradene artikle iz trgovin v Luciji, Kopru in Ljubljani, za nekatere predmete se še preverja izvor. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje velike tatvine,« pojasnjujejo na PU Koper.

Ukradli pištole

V portoroškem hotelu so v nedeljo ob 8.40 zalotili moškega, ki je hodil po sobah in kradel. »Policisti so pri 43-letniku našli denar, mobilni telefon, oblačila in fotoaparat. Nekateri predmeti izvirajo iz vloma v osebni avtomobil državljana Nemčije, drugi so od gostov iz hotelskih sob in osebja. Osumljenemu je bilo odrejeno pridržanje, sledi kazenska ovadba za tatvine,« so dodali. A tatvin še ni bilo konec. Popoldan je v koprskem lokalu moški natakarju ukradel denarnico in pobegnil. Policisti so že izvedeli, da je dejanje storil 34-letnik, ki bo kazensko odgovarjal. Pri Izoli so vlomili v stanovanjsko hišo. Pregledali so prostore in odnesli več kosov nakita, denar, mobilna telefona samsung in huawei, dva digitalna fotoaparata znamke Nikon in tri polavtomatske pištole s pripadajočimi nabojniki in orožnimi listinami oškodovancev ter drugo opremo. »Kriminalisti zadevo intenzivno preiskujejo,« poudarjajo na PU Koper. Istega dne je v Seči nekdo vlomil v lopo in ukradel kolo merida, tip TSF, črno-sive barve, vredno 2100 evrov. V noči na ponedeljek je v Jagodju, medtem ko je oškodovanec spal, nekdo iz stanovanja ukradel denarnico z gotovino in dokumenti ter mobitel. Iz stanovanja v bližini je, prav tako ponoči, ženski ukradel denarnico z dokumenti in bančnimi karticami.

Peterica z Dolenjske je imela pri sebi velik plen. FOTOGRAFIJI: PU Koper
Peterica z Dolenjske je imela pri sebi velik plen. FOTOGRAFIJI: PU Koper

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije