V KEHO

Mariborčanka v zapor za smrt prijatelja

Na pokrovu motorja je pijana 25-letnica prevažala 22-letnico in 24-letnika, ta je ob trku umrl.
Fotografija: Med vožnjo je trčila v vrtno ograjo. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Med vožnjo je trčila v vrtno ograjo. FOTO: Oste Bakal

Mariborčanko, ki je lani pijana vozila avto po Adamičevi ulici v Mariboru, med vožnjo pa na pokrovu motorja prevažala 22-letnico in 24-letnika, pri čemer je slednji zaradi poškodb ob trku umrl, je Okrožno sodišče v Mariboru obsodilo na zaporno kazen treh let in pol, je poročal časnik Večer.

Takrat 25-letnica je med vožnjo trčila v vrtno ograjo, pri čemer sta prijatelja, ki ju je prevažala na pokrovu motorja, po trčenju hudo poškodovana obležala na vozišču. Prepeljali so ju v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer pa je 24-letni moški kasneje umrl, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Povzročiteljica je bila voznica začetnica, ki med vožnjo v organizmu ne bi smela imeti alkohola, a ji je elektronski indikator pokazal 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. V prometni nesreči ni bila poškodovana. Policisti pa so jo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Tožilstvo je 23. decembra lani zoper 25-letnico vložilo obtožnico. Očitek v obtožnici pa je bil povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, ki je imela za posledico smrt 24-letnega Mariborčana. Javni predobravnavni narok je Okrožno sodišče v Mariboru razpisalo že spomladi in Mariborčanko na zatožno klop poklicalo 10. maja.

Na sodišču so pojasnili, da se obdolžena o svoji krivdi ni sprenevedala. Poleg zaporne kazni je dobila tudi prepoved vožnje motornega vozila B-kategorije za čas enega leta, sodišče pa jo je že pozvalo na prestajanje kazni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije