NA CESTI

Kolesar trčil v vinjenega voznika

Zaradi nepravilne strani vožnje se je čelno zaletel v avtomobil.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: PGD Mengeš
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: PGD Mengeš

MARIBOR – Policisti mariborske policijske uprave so v četrtek obravnavali dve nesreči z udeležbo kolesarjev.

Prva se je zgodila ob 17.25 na lokalni cesti Pod Urbanom, v smeri proti Kamnici, ko je 56-Mariborčan kolesaril v nepravilni smeri vožnje. Nasproti mu je pripeljal osebni avtomobil, kolesar pa je čelno trčil vanj in se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo kolesarju izdali plačilni nalog, za 55-letnega voznika osebnega avtomobila pa bodo podali obdolžilni predlog. Preizkus z elektronskim indikatorjem je namreč pokazal kar 0,98 mg/l alkohola. ​Ker se voznik s tem ni strinjal in ni hotel podpisati zapisnika o preizkusu alkoholiziranosti, so mu odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Morebitni ukrep zato sledi po prejemu strokovnega mnenja ljubljanskega inštituta za sodno medicino.    
 

Na Ptuju trčila dva kolesarja


Druga nesreča pa se je zgodila okoli 18.40 na dovozni poti v Orešju na Ptuju. Ob vključevanju na lokalno cesto je 18-letni domačin s kolesom izsilil prednost 49-letnemu Mariborčanu, ki je prikolesaril z njegove leve oziroma iz smeri Vičave proti Krčevini pri Ptuju. Starejši je s prednjim delom kolesa trčil v bočno stran mlajšega, nakar sta oba padla.

Mlajši jo je odnesel brez poškodb, starejši pa se je ob padcu hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v ptujsko bolnišnico.
 
Policisti bodo mlajšega kolesarja kazensko ovadili, poroča PU Maribor. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije