5000 EVROV VARŠČINE

Tri obtožene v zadevi kavaški klan za 5000 evrov varščine izpustili, stopnja ogroženosti tožilke povišana

V priporu ostajajo domnevni vodja slovenske celice klana Klemen Kadivec, njegov brat Blaž Kadivec in Drejc Kovač.
Fotografija: V priporu ostajajo domnevni vodja slovenske celice klana Klemen Kadivec, njegov brat Blaž Kadivec in Drejc Kovač. Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
V priporu ostajajo domnevni vodja slovenske celice klana Klemen Kadivec, njegov brat Blaž Kadivec in Drejc Kovač. Foto: Dejan Javornik

Okrožno sodišče v Ljubljani je po poročanju Večera ob plačilu 5000 evrov varščine iz pripora izpustilo tri domnevne člane slovenske celice Kavaškega klana. Če jim bo uspelo zbrati denar, bodo na prostost izpuščeni še trije. Po informacijah portala 24ur pa naj bi policija povišala stopnjo ogroženosti tožilke Mateje Gončin.

Po podatkih časnika so pripor po skoraj 15 mesecih že zapustili Danijel Mišljenović, Dejan Marijanović in Elvis Kolenović. Na prostost pa bodo ob plačilu varščine izpuščeni še Stojan Babić, ki je sicer v hišnem priporu, Srđan Petrović in Slađan Kerimović.

image_alt
Sojenje v zadevi kavaški klan: zaradi varnosti so se preselili v bunker

S predlogom obrambe, da se obtožene proti plačilu varščine spusti na prostost, se je strinjal tudi nosilec obtožnice, tožilec Jože Levašič s Specializiranega državnega tožilstva.

Domnevni vodja slovenske celice klana ostaja v priporu

V priporu ostajajo domnevni vodja slovenske celice klana Klemen Kadivec, njegov brat Blaž Kadivec in Drejc Kovač. V hišnem priporu ostaja tudi Mišo Krčić. Po prepričanju tožilstva so bili našteti zelo visoko pozicionirani v slovenski celici zloglasnega kavaškega klana, ki izvira iz Črne gore, je navedel časnik.

V priporu ostajata tudi domnevna kurirja, ki naj bi vozila drogo in denar, ki je izviral iz trgovine z drogo, Dragan Todorović, ki je bosanski državljan, in Marko Radoman, državljan Srbije. Edini, ki se v tej zadevi že od začetka brani s prostosti, je obtoženi Darko Podraščanin.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije