Kamniški reševalci našli posmrtne ostanke, identiteta še ni znana

Po neuradnih podatkih gre za mlajšega moškega.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: GRS Kamnik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: GRS Kamnik

Gorski reševalci so danes izpod Kokrškega sedla pripeljali posmrtne ostanke preminulega planinca, čigar identiteta še ni znana, poroča Kamnik.info. Dopoldne so bili reševalci GRS Kamnik obveščeni, da je pohodnik pod Kokrškim sedlom, za Zobom oziroma pri izteku grape s Kalške gore, opazil preminulega planinca.

Reševalci so posmrtne ostanke ponesrečenca s helikopterjem Slovenske vojske ter dežurno reševalno ekipo prepeljali v dolino, kjer so jih predali zdravnikom in pogrebni službi.

Ali se je preminuli planinec, ki je pri vzponu na Kokrško sedlo bržkone zdrsnil in se usodno poškodoval pri drsenju po pobočju, ponesrečil danes ali morda celo že včeraj, še ni znano, prav tako pa še ni znana niti njegova identiteta.

Po neuradnih podatkih gre za mlajšega moškega, ki se je na pot podal obut in opremljen, pri sebi pa ni imel niti dokumentov, prav tako pa reševalci v bližini ponesrečenca niso našli nahrbtnika ali druge opreme, ki bi bila lahko last ponesrečenca in bi pripomogla k njegovi identifikaciji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije