Kakšna naivnost! Za audija plačal 120 tisočakov, dobil pa ...

Kriminalisti so preiskali goljufijo pri obljubljeni preprodaji vozil.
Fotografija: FOTO: Blažž Samec, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Blažž Samec, Delo

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Koper so konec leta 2018 in v začetku leta 2019 prejeli dve prijavi, ki sta se nanašali na sum goljufije. S preiskavo so ugotovili, da je moški iz občine Hrpelje - Kozina leta 2017 dvema moškima z območja občine Sežane obljubil, da jima bo proti plačilu 26.000 evrov iz tujine dobavil mercedesa golfa. V ceno naj bi bili zajeti vsi stroški, povezani z uvozom vozil iz tujine v Slovenijo. Oškodovanca od moškega nista prejela ne vozil in ne denarja, ki sta mu ga za nakup vozil izročila.


Za audija plačal 120.000 evrov


Moški iz občine Hrpelje Kozina je zlorabil tudi zaupanje potencialnega kupca z območja občine Vipave. V začetku leta 2018 se je namreč z njim dogovoril, da mu bo v zameno za 9200 evrov dobavil audija. Pod pretvezo dodatnih stroškov (plačila davkov, stroškov prevoza, sodnih stroškov, ležarine, dobave dodatnih vozil in raznih navideznih zapletov) je zviševal, skupaj pa dobil skoraj 120.000 (!) evrov. Oškodovancu ni dobavil nobenega vozila, prav tako mu ni vrnil denarja.


Z lažmi še do 60 tisočakov


Goljuf je opetnajstil še nekoga z območja občine Koper, saj si je z lažnivim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin od njega leta 2018 večkrat izposodil denar v skupni vrednosti približno 60.000 evrov. Tudi tega denarja ni vrnil.


Ga bodo strpali v zapor?


Kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Koper so po opravljeni kriminalistični preiskavi zoper moškega na okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj goljufije, dveh kaznivih dejanja goljufije po III. odstavku 211. člena KZ-1, za katera je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, in enega kaznivega dejanja goljufije po I. odstavku 211. člena KZ-1, za katero je zagrožena zaporna kazen do treh let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije