V INTERVENCIJI SODELOVALO 24 GASILCEV

Huda nesreča vzela tri življenja (FOTO)

Na ljubljanski obvoznici verižno trčenje. Po trku vozila zajel požar.
Fotografija: Obvoznica je bila zaprta v smeri proti Kopru, prav tako je bil oviran promet v nasprotni smeri. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Obvoznica je bila zaprta v smeri proti Kopru, prav tako je bil oviran promet v nasprotni smeri. FOTO: Črt Piksi

Huda prometna nesreča, ki se je zgodila včeraj popoldne na južni ljubljanski obvoznici, je terjala tri življenja. V njej so bila udeležena tri osebna vozila, od tega eno s počitniško prikolico, in dve tovorni. Po trčenju je vozila zajel ogenj. Udeležena naj bi bila vozila s slovenskimi in tujimi registrskimi tablicami.

Zgodila se je okoli 15.30 na južni ljubljanski obvoznici v bližini izvoza Rudnik v smeri Kopra. Z ljubljanske policijske uprave so najprej sporočili, da je udeleženih več vozil, tudi tovornih. V trčenju so vozila tudi zagorela. Na terenu je bilo več gasilskih vozil, gasilci so dlje gasili ogenj, ki je vzplamtel po trku. »Po dosedanjih ugotovitvah so tri osebe zaradi poškodb na kraju nesreče umrle, najmanj ena je poškodovana,« je bilo uradno sporočilo policije.

Udeleženih je bilo pet vozil. FOTO: Črt Piksi
Udeleženih je bilo pet vozil. FOTO: Črt Piksi

Prijavo o prometni nesreči in požaru so gasilci prejeli okoli pol četrte ure popoldne. »Ob prihodu na kraj nesreče smo ugotovili, da je tovorno vozilo v celoti gorelo skupaj z osebnim vozilom pred njim. Ena ekipa je začela gasiti tovorno vozilo,« pojasnjuje vodja intervencijske ekipe gasilcev Silvo Kuntarič in dodaja, da je bila sreča v nesreči, da je tovornjak prevažal tovor, ki ni gorljiv, šlo je za izolacijski material, saj bi bilo lahko sicer še huje. Medtem ko je ena ekipa gasila požar, je druga s tehničnim posegom iz manjšega osebnega avtomobila, v katerega se je zaletelo tovorno vozilo, reševala osebi, ki sta ostali ukleščeni v njem; obe sta umrli že ob nesreči. V intervenciji je sodelovalo skupaj 24 gasilcev (iz Gasilske brigade Ljubljana in PGD Barje) z osmimi vozili.

Promet se je ustavil. FOTO: Črt Piksi
Promet se je ustavil. FOTO: Črt Piksi

Kolone pločevine

Policijska oziroma kriminalistična preiskava še poteka. Nesreča se je po doslej znanih ugotovitvah zgodila, ko je voznik tovornega vozila vozil po voznem pasu južne ljubljanske obvoznice proti Kopru, ko je pred izvozom Rudnik trčil v osebno vozilo, ki se je ustavilo v koloni vozil. »Osebno vozilo je potisnilo naprej še v eno osebno vozilo, oba pa nato v drugo tovorno vozilo. Drugo tovorno vozilo je nato trčilo še v osebno vozilo s prikolico in se prevrnilo. Prvo tovorno in osebno vozilo so nato zajeli plameni. Umrle so tri osebe, ki so bile v prvih dveh osebnih vozilih,« so zvečer dodatno sporočili s policije.

Nesreča se je zgodila okoli 15.30 v bližini izvoza Rudnik v smeri Kopra. FOTO: PU Ljubljana
Nesreča se je zgodila okoli 15.30 v bližini izvoza Rudnik v smeri Kopra. FOTO: PU Ljubljana

Južna ljubljanska obvoznica je bila med priključkoma Ljubljana jug in Rudnik proti Kopru popolnoma zaprta več ur, prav tako je bil oviran promet v nasprotni smeri, zato so policisti priporočali obvoz prek severne ljubljanske obvoznice. »Vse, ki so obstali v zastoju, prosimo, da upoštevajo navodila policistov in upravljavca ceste in naj ne vozijo vzvratno, obračajo ali hodijo po cestišču,« so dodali.

Promet je bil preusmerjen prek Rudnika, kjer so nastale nepopisne kolone, južni del Ljubljane je bil popolnoma zabasan s pločevino. Sicer pa je ljubljanska obvoznica, še posebej njen južni del, najbolj obremenjena cesta v državi, saj vsakodnevno poročajo o kolonah in zastojih. Tokrat pa je nastal še večji prometni kolaps.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije