RAZGRETO POLITIČNO DOGAJANJE

Nova grožnja ministrici? Z bencinom polili avto

Predsednici Desusa so v začetku meseca grozili s smrtjo.
Fotografija: Aleksandra Pivec. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Aleksandra Pivec. FOTO: Blaž Samec

V že tako razgretem političnem ozračju zaradi sestavljanja morebitne nove koalicije, razkritja o domnevnem prisluškovanju in zasledovanja nekaterih politikov je neznanec na Ptuju v ulici, kjer živi predsednica Desusa in ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, z bencinom polil bel terenski avtomobil, poroča Mariborinfo.

Belo terensko vozilo ima tudi Pivčeva, a je storilec z bencinom polil sosedov avto, ki je podoben ministričinemu. Policija preiskuje zadevo, ulica je zaprta, ministrica pa je zaradi tega zamudila obisk občnega zbora Prekmurskega prašičerejskega društva Murska Sobota.

Pivčeva, ki je konec januarja na kongresu stranke premagala Karla Erjavca v boju za predsednika Desusa, je po odstopu premierja Marjana Šarca pristopila k pogajanjem o oblikovanju morebitne tretje vlade Janeza Janše, v katerih poleg Desusa in SDS sodelujeta še SMC in NSi. V začetku februarja je ministrica prejela grozilno pismo, v katerem ji grozijo s smrtjo, če se bo odločila za sodelovanje v Janševi vladi. Zaradi grožnje je policija Pivčevi zagotovila izredno zavarovanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije