RDEČI PETELIN

FOTO: Požar v Kranju: 13 stanovalcev se ne more vrniti domov

Po požaru v kranjskem naselju niso mogli domov. Domačini sumijo, da je bil ogenj podtaknjen.
Fotografija: Je zagorelo na motorjih, ki so bili parkirani pred blokom? FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Je zagorelo na motorjih, ki so bili parkirani pred blokom? FOTO: Špela Ankele

KRANJ – Po požaru, ki je v torek ponoči pustošil po pritličju bloka v kranjskem naselju Planina III, je jasno, da je sedem stanovanj tako poškodovanih, da bo potrebna temeljita obnova, preden se bodo stanovalci lahko vrnili domov. Mendi Kokot iz kranjske občine je pojasnila, da ni nobeno od stanovanj uničeno v celoti. So bili pa v požaru popolnoma uničeni pritlični lokali, kjer sta bila pekarna in frizerski salon.

Kolikšno škodo je za seboj pustilo nočno divjanje ognja, še ni znano. Policisti so sporočili, da je zagorelo zunaj stavbe, po dostopnih podatkih na tam parkiranih motornih kolesih, nato pa se je ogenj prek zunanjega dela poslopja razširil po bloku. Zakaj je zagorelo, uradno ni znano, so pa v kranjskem blokovskem naselju vse glasnejši namigi, da je bil požar podtaknjen.

Je zagorelo na motorjih, ki so bili parkirani pred blokom? FOTO: Špela Ankele
Je zagorelo na motorjih, ki so bili parkirani pred blokom? FOTO: Špela Ankele

»Tri družine, torej 13 prebivalcev, smo začasno namestili v kranjskem dijaškem in študentskem domu. Tam jim poleg postelj nudimo še dva obroka dnevno, zajtrk in kosilo. V enem od zdaj močno poškodovanih stanovanj je živela družina s petmesečnim dojenčkom in si je sama poiskala začasno bivališče, prebivalci enega stanovanja so trenutno odsotni, dve od uničenih stanovanj pa sta bili, kot kaže, prazni,« je včeraj povzel Sašo Govekar, poveljnik Civilne zaščite Kranj.

V dijaškem domu sta noč preživeli s sorodstvenimi vezmi povezani družini Ahmetaj, ki sta bivali v prvem in drugem nadstropju bloka. Ćamil Ahmetaj nam je včeraj dopoldne, ko si je ogledoval svoj dom, dejal, da je imel leto prej urejeno zavarovanje stanovanja, letos pa se za to potezo žal ni odločil: »Lani smo temeljito obnovili stanovanje in v to vložili vse prihranke. Kako bomo zdaj obnovili, ne vem. Treba bo urediti veliko stvari – zamenjati okna, urediti zidove, ki so zaradi saj počrneli, verjetno pa se bo pokazalo še kaj, kar bo treba obnoviti.« Obe družini sta že popoldne po požaru začeli temeljito čistiti prostore, ki so bili zaradi dima in saj popolnoma črni.

Stanovanja v nižjih nadstropjih bo treba temeljito obnoviti, preden se bodo prebivalci vrnili domov. FOTO: Špela Ankele
Stanovanja v nižjih nadstropjih bo treba temeljito obnoviti, preden se bodo prebivalci vrnili domov. FOTO: Špela Ankele

V pritličju bloka je imela več kot deset let frizerski salon Darinka Cekić Ovijač, prostore je imela k sreči zavarovane. Ogenj je njen salon popolnoma uničil: »Ko sem včeraj nekaj pred sedmo uro prišla pred blok, sem želela priti do salona, ker sem imela naročene stranke. A nisem mogla do vhoda, ker so bili okoli bloka potegnjeni policijski trakovi. Ko sem videla, da je salon uničen, je sledil šok.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije