TRAGEDIJA

Dan pred silvestrovim sta izgubila mamo

Družina se je vračala s pokopališča, ko je vanjo trčil 28-letnik. Biserki Kovač niso mogli pomagati.
Fotografija: FOTO: PGD Slovenske Konjice
Odpri galerijo
FOTO: PGD Slovenske Konjice

SLOVENSKE KONJICE – »Ne predstavljam si, kako se počutijo člani družine, ki so bili v avtomobilu skupaj, ko je počilo, in je ravno njihova mamica in žena dobila tako hude poškodbe, da je v nesreči izgubila življenje. Nepredstavljivo, res. Vsa tista čarobnost prednovoletnega vzdušja se je v hipu razblinila in tudi vse nas, ki smo jih poznali, je zajela žalost,« nam je dejala ena od domačink v Slovenskih Konjicah, ki je poznala družino, ki je bila dan pred silvestrovim udeležena v hudi prometni nesreči zunaj naselja Preloge pri Slovenskih Konjicah.
Kot smo izvedeli, je v nesreči življenje izgubila 45-letna Biserka Kovač, ki je sedela na zadnjem levem sedežu, za svojim sinom, ki je bil za volanom citroëna, ko mu je nenadoma pot prekrižal 28-letni voznik osebnega vozila, doma iz Zreč. Slednji je okoli 21.30 peljal od Slovenskih Konjic proti Zrečam.
»Zunaj naselja Preloge pri Konjicah je v preglednem desnem ovinku zapeljal v levo, čez neprekinjeno ločilno črto, na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je nasproti pravilno po svoji strani pripeljal 19-letni voznik osebnega vozila, doma iz Slovenskih Konjic. Ta se je trčenju poskušal izogniti tako, da je zapeljal na levo smerno vozišče, a je drugi voznik v tistem trenutku prav tako sunkovito zapeljal nazaj na svoj vozni pas. Silovito sta trčila, tako da je vozilo 28-letnega voznika, povzročitelja nesreče, odbilo desno z vozišča, da je zdrselo po travniku, se prevrnilo na streho in obstalo na ograji ob stanovanjski hiši. Vozilo, ki ga je vozil 19-letni voznik, pa je obstalo na vozišču,« je potek hude prometne nesreče opisala ​Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje.
Posredovali so gasilci PGD iz Slovenskih Konjic ter protinaletno in protipožarno zavarovali kraj in ga razsvetlili, odklopili akumulatorja ter pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči iz Slovenskih Konjic in Celja pri oskrbi poškodovanih. Preminulo osebo so iz vozila izvlekli s tehničnim posegom, reševalci pa so še štiri poškodovane prepeljali v celjsko bolnišnico. A se je izkazalo, da so vsi štirje udeleženci zgolj lažje poškodovani.
Kot so še razkrili na policiji, je bil 28-letni voznik, ki je povzročil trčenje, v vozilu sam in se je lažje poškodoval. Prav tako so se lažje poškodovali voznik drugega vozila, njegov sopotnik spredaj in sopotnica zadaj desno, medtem ko je zaradi hudih poškodb takoj umrla 45-letna sopotnica, ki je sedela zadaj. Kot je za Slovenske novice povedal David Kovač, ki je lani uspešno končal šolanje na konjiški gimnaziji, zdaj pa je že študent in je v nesreči izgubil mamo, so bili namenjeni proti domu le kakšne tri kilometre stran. »Tistega večera smo bili najprej pri maši v cerkvi v Slovenskih Konjicah. Potem smo se odpravili domov in nekaj pojedli, nato smo se odpeljali v Črešnjice, na grob moje babice, mame moje mamice, ki je tam pokopana. Nazaj grede pa smo se zapeljali še do Zreč, kjer smo na pokopališču prav tako prižgali sveče našim najbližjim, ki jih ni več. Od tam smo se odpravili proti domu, kamor pa žal nismo več prišli vsi,« nam je povedal David, ki je usodnega večera sedel za volanom osebnega vozila, ko mu je pot prekrižal 28-letni voznik in z nenadnim manevrom povzročil silovito trčenje.
Kot smo še izvedeli, so bili v avtomobilu poleg Davida in mame Biserke še ati oziroma mož Ivan ter najmlajša članica družine Klara, ki bo mamico tudi najbolj pogrešala, saj je bila nanjo še posebno navezana. Kovačeve domačini v Slovenskih Konjicah opisujejo kot zelo mirno družino, z vsemi sosedi so bili v zelo dobrih odnosih. Zato ni čudno, da je smrt Biserke, ki je bila že nekaj let invalidsko upokojena, močno prizadela vse, ki so jih poznali. Kaj je bil vzrok, da je 28-letni voznik nenadoma zavil na nasprotni vozni pas in trčil v vozilo Kovačevih, policisti še ugotavljajo. Izvedeli pa smo, da tokrat ni bil kriv alkohol. So pa policisti povzročitelju zasegli telefon, da bi se prepričali, ali za nenadni manever nemara ni bil kriv telefonski klic ali SMS-sporočilo. Kot je še povedala Trbulinova, je lani v prometnih nesrečah, ki so se zgodile na območju Policijske uprave Celje, umrlo osemnajst ljudi, kar je manj kot leto prej, ko se je prav na silvestrovo prav tako zgodila huda prometna nesreča s smrtnim izidom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije