UBOJ GAŠPERJA TIČA

Cakićevega brata in očeta sodnik poslal iz dvorane

Pritožba na podaljšanje pripora je bila zavrnjena. Cakić ostaja v priporu.
Fotografija: Stefan Cakić Feist. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Stefan Cakić Feist. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Pred sodnika ljubljanskega okrožnega sodišča je danes stopil Stefan Cakić, ki je znanemu igralcu Gašperju Tiču na Trubarjevi ulici v Ljubljani zadal usodne rane. Pred tedni smo poročali, da je mladi Cakić priznal, da je dejanje zagrešil, a se ni strinjal z navedbami v obtožnici, zato se je izrekel, da ni kriv. Tako se je začelo sojenje za uboj, ki je bilo na presenečenje mnogih odprto za javnost (kaj vse je bilo mogoče slišati, preberite na povezavi). Po kazenskem zakoniku za omenjeno dejanje storilcu grozi do 15 let zapora.

Preberite tudi: Prekinili so sojenje Stefanu Cakiću.

Že ob začetku današnje obravnave smo izvedeli, da je bila odvetnikova pritožba na podaljšanje pripora zavrnjena, kar pomeni, da Cakić ostaja v priporu, v nadaljevanju naroka pa je predvideno branje izpovedi natakarja iz Box bara, kjer sta se pokojni Tič in Cakić družila. Zaslišani bosta tudi priči, ki sta bili v tem lokalu, popoldne pa naj bi na govornico pred sodnika stopil še izvedenec.

Obravnave se je udeležilo veliko Cakićevih prijateljev. Na njej sta želela prisostvovati tudi Cakićeva oče in brat, a ju je sodnik poslal iz dvorane, saj bosta v nadaljevanju postopka zaslišana kot priči. 

Več preberite v jutrišnji tiskani ediciji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije