POT MU JE PREKRIŽALA VOZNICA

Bliskoviti beg pred policisti se je končal s silovitim trčenjem (FOTO)

Črni avto se je izognil policijski kontroli. Policisti so zapeljali za njim, a ni želel ustaviti.
Fotografija: Policistom ni želel ustaviti. Na koncu ga je ustavila nesreča. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Policistom ni želel ustaviti. Na koncu ga je ustavila nesreča. FOTO: PU Novo mesto

V torek zvečer okoli pol desete ure so policisti na nekdanjem mejnem prehodu Obrežje pri izvajanju ciljne mejne kontrole na vstopu v državo opazili osebni avtomobil črne barve, karavan, madžarskih tablic, ki se je izognil policijski kontroli in z veliko hitrostjo zapeljal v notranjost države.

Policisti so z modro lučjo in sireno zapeljali za njim in o dogodku obvestili operativno-komunikacijski center, ki je aktiviral policijske patrulje od Brežic do Novega mesta, da bi sumljivo vozilo ustavili. Obvestili so tudi sosednje policijske uprave.

Pred Novim mestom je več policijskih patrulj na čim bolj varen način skušalo ustaviti vozilo, vendar je voznik divjo vožnjo nadaljeval, nevarno prehiteval in vijugal po cesti.

Policistom ni želel ustaviti. Na koncu ga je ustavila nesreča. FOTO: PU Novo mesto
Policistom ni želel ustaviti. Na koncu ga je ustavila nesreča. FOTO: PU Novo mesto

»Na izvozu Novo mesto – zahod se je želel ogniti policistom tako, da je zapeljal z avtoceste. V križišču z glavno cesto Na Brezovici se ni ustavil in je s tem odvzel prednost 38-letni voznici osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljala po glavni cesti. Prišlo je do trka, v katerem je bila 38-letna voznica lažje poškodovana in so jo oskrbeli v novomeškem urgentnem centru, vozili pa sta obstali na kraju,« pišejo v poročilu PU Novo mesto.

Policisti so 22-letnemu vozniku, državljanu Kosova (povzročitelju nesreče), odvzeli prostost zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države (3. odstavek 308. člena Kazenskega zakonika Republike Slovenije) in mu vozilo zasegli.

V postopku so ugotovili, da je v avtu vozil sedem državljanov Turčije in državljana Albanije, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. V postopek so jih prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe – postopki s tujci še niso zaključeni.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije