SNEG

Avtobus z dijaki s ceste na njivo

Sneženje povzročilo nemalo nevšečnosti in prometnih nesreč. Previdno in strpno.
Fotografija: Med Muto in Radljami ob Dravi sta trčila avto in kombi. FOTO: PGD RADLJE OB DRAVI
Odpri galerijo
Med Muto in Radljami ob Dravi sta trčila avto in kombi. FOTO: PGD RADLJE OB DRAVI

LJUBLJANA – Sneženje, ki je nekatere dele države zajelo v noči na četrtek, včeraj zjutraj pa se je razširilo po skorajda vsej Sloveniji, je znova povzročilo nemalo nevšečnosti v prometu.
Nekaj minut pred deveto jutranjo uro je pri naselju Arto, ki spada v občino Sevnica, voznici avto ušel izpod nadzora in trčil v obcestno ograjo. Ženska za volanom se je v nesreči ranila, reševalci so jo odpeljali v bolnišnico, gasilci pa so avto odstranili s ceste, odklopili akumulator in vozišče počistili. Približno uro in pol prej se je nesreča pripetila na zasneženi glavni cesti med Muto in Radljami ob Dravi. Trčila sta kombi in osebni avto, enemu od udeležencev so morali na pomoč priskočiti gasilci in ga s tehničnim posegom spraviti iz zmečkane pločevine. Ranjenca so oskrbeli reševalci in ga odpeljali v bolnišnico. Avto in kombi sta trčila tudi okrog sedmih zjutraj v okolici Šentjurja, na cesti, ki povezuje Grobelno in Šmarje pri Jelšah.
Na štajerski avtocesti se je prevrnilo reševalno vozilo. FOTO: MEDIASPEED.NET
Na štajerski avtocesti se je prevrnilo reševalno vozilo. FOTO: MEDIASPEED.NET

Ranilo se je devet ljudi, na srečo nihče huje, oskrbeli so jih reševalci in jih odpeljali v celjsko bolnišnico, za poškodovani vozili pa so poskrbeli gasilci. Ob 6.36 sta v naselju Zamušani trčili osebni vozili in tudi tam so morali gasilci enemu od udeležencev s tehničnim posegom pomagati iz zmečkanega avtomobila. Drugi voznik se je prav tako ranil, oba so reševalci odpeljali v ptujsko bolnišnico. Brez hujših posledic pa jo je odnesel voznik, ki mu je avto izpod nadzora ušel na cesti med naseljema Vitanje in Socka. Zapeljal je na brežino in se nato prevrnil na streho. Nazaj na kolesa so ga postavili gasilci, odklopili so tudi akumulator ter počistili cesto. Na relaciji Mozirje–Šentrupert, malo pred križiščem za Parižlje Braslovče, je nekaj pred pol sedmo jutranjo uro avtobus, na katerem so bili dijaki, zapeljal s ceste na njivo. Ranjen ni bil nihče, po dijake je prišel drug avtobus in lahko so nadaljevali pot. Okrog poldneva je bil promet zaradi prometne nesreče oviran tudi na štajerski avtocesti. Za predorom Jasovnik se je namreč prevrnilo reševalno vozilo, v katerem so bili trije ljudje, nihče pa porvih podatkih ni utrpel hujših telesnih poškodb.

Policisti voznike znova opozarjajo, naj vožnjo na zasneženih in spolzkih cestah prilagodijo, predvsem naj zmanjšajo hitrost, povečajo varnostno razdaljo ter se na pot podajo nekoliko prej kot po navadi in s precej strpnosti. Sneženje naj bi se danes slednjič umirilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije