NA KOŽO

Mario, go home

Že v začetku se zastavlja vprašanje, kakšnega razvedrila je Galunič sploh urednik.
Fotografija:
Odpri galerijo

Dajmo, bodimo realni in si priznajmo. Slovenska glasba, ki smo jo slišali (če smo le želeli poslušati) na letošnjem izboru slovenske predstavnice za izbor pesmi Evrovizije (Ema, po domače), je pač takšna, kot je. Odraz glasbenega trenutka podalpske provincialnosti. Delno, saj večina slovenskih glasbenikov niti ne želi več sodelovati v taki šaradi, maškaradi prepevanja v posteljah, v pižamah, indijskih suknjičih in preživetih glasbenih not …

Bo pa bržkone tudi držalo, da je bila organizacija prireditve te vrste, ki so jo televizijci kar nekaj časa napovedovali kot najpomembnejši glasbeni dogodek leta, eno veliko razočaranje (milo rečeno).

V Sloveniji imamo kleno tradicijo nenasilne akcije in vrsto gesel na zalogi. Samo spomnimo se gesla gotof je, še starejšega Mamula – go home, ki je pošiljal domov prvega moža Jugoslovanske armade. Zdaj bi moralo biti na vrsti geslo Mario – go home! Mario je Mario Galunič, urednik razvedrilnega programa TV Slovenija.

Pravzaprav se že v začetku zastavlja vprašanje, kakšnega razvedrila je omenjeni sploh urednik. Ponovitev Noči Modrijanov? Nastopov neke hrvaške starlete, ki niti v nočnem programu tamkajšnje televizije ne nastopa, z žegnom Maria Galuniča pa nastopi v prime time slovenske teve? Razvedrila, ki že tako ali tako črnogledo ljudstvo spravlja v še večjo črnogledost? Pa lanske Eme, kjer so natančni izračuni in podpisi na njih skriti pod tako zelo uporabno in izmuzljivo »kolektivno odgovornostjo«. Navsezadnje odgovorni še zdaj čakajo na finančno specifikacijo za po mnenju številnih sramotno domnevno razvedrilno oddajo Ne se hecat.

»Ema je odlično gledan in zelo odmeven dogodek naše RTV-hiše,« sporočajo iz službe, kjer morajo po službeni dolžnosti polikati vsako slabo informacijo iz Kolodvorske 2–4.

Pred časom je urednik Galunič dejal, da kot urednik razvedrilnega programa »stvari razumeš drugače kot prej. Kot da bi mi kdo na odru odstrl zadnjo zaveso. Zdaj ne vidim samo 'blišča' spredaj, ampak tudi vse sranje zadaj.« No, pa se zdi, da je zdaj taisto razvedrilno sranje od zadaj prav on pomagal preseliti v prostor »blišča« spredaj! Časar si pa kot urednik ne bi smel dovoliti.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije