Komentar Dejana Vodovnika: Operacija popek

Zelo sem vesel za obe. Jodie bo odigrala še kakšno vlogo, ki ji bo prinesla pohvale, Tjaša pa bo, končno, lahko poleti na morju razkazala posodobljen popek.
Fotografija: Popek, popka, popku … piercing. FOTO: IGOR MODIC
Odpri galerijo
Popek, popka, popku … piercing. FOTO: IGOR MODIC

Priznam, za Jodie Comer sem izvedel šele nedavno. Ko sem začel spremljati serijo Kill Eve/ Ubijanje Eve. Deklič, star 26 let, iz Liverpoola mi je postal simpatičen. Nekaj malega tudi zaradi njene vloge sociopatinje, ki jo 24 ur na dan lovi tajna agentka, ki jo odlično igra Sandra Oh.

Vendar pa je za pravi »oh« poskrbela Jodie sama, namreč: odkrili so jo povsem naključno, ko je bila stara 12 let in je imela nekakšen monolog na enem od gledaliških festivalov. Nemudoma je dobila vlogo v neki radijski drami, zaslužila prvih 200 funtov (dobrih 210 evrov po najnovejšem menjalnem brexit tečaju) in še naprej delala v lokalnem supermarketu.

Pravzaprav je z vlogami, na katere je čakala kar nekaj časa, tudi takrat, ko je pometala tisto lokalno trgovino, poskrbela za lastni uspeh. Precej časa je čakala in nato le dočakala. »Spomnim se časov, ko zame ni bilo vlog,« sem prebral v enem od zapisov o 26-letnici iz mesta Beatlesov in dobitnici najvišjih priznanj stroke.

In ker novinarji že dolgo veljamo za radovedne univerzalne nevedneže, kar pomeni, da nas zanima vse okoli nas, rad preberem tudi kaj, kar ni v mojem rednem opisu del in nalog. Navsezadnje tako kot o Jodie tudi o Tjaši!

Tjaša? Da, Tjaša! Kronisti pišejo, da je Tjaša Železnik slovenska filmska in gledališka igralka pa tudi ženska, ki s svojo lepoto izžareva posebno energijo in samozavest. Na odru in malih zaslonih pušča močan pečat kot vrhunska umetnica, saj se je odlično znašla v premnogih vlogah. Petinštiridesetletna lepotica je precej manj zgovorna, ko beseda nanese na njeno zasebno življenje. Tokrat pa je le spregovorila o posegu, ki ga je pred kratkim prestala in zaradi katerega se v svoji koži počuti tako dobro kot že dolgo ne.

Postal sem še bolj radoveden. Slina je komaj našla pot po grlu.
Bral sem: »Pred dobrim mesecem je Tjaša Železnik na svojem profilu na instagramu objavila, da okreva po operaciji in da bo njen trebušček kmalu spet lep in raven, kot je bil nekoč. Nekdanja atletinja, ki je bila na svoj trebuh vedno izjemno ponosna, kar je pravzaprav logično, saj je naredila na stotine trebušnjakov, intenzivno trenirala vsaj štirikrat na teden, šprintala, delala vaje z utežmi in tako naprej, je v svojih tridesetih zaradi resnih ginekoloških težav dvakrat prestala laparoskopsko operacijo. Posledica je bil dvakrat prerezan popek, ki seveda po posegih ni bil več tako majhen in čeden kot prej. Precej se je spremenil in postal deformiran, širok in neprivlačen.«

Izvedel sem, da si je vsa ta leta želela, da bi bil njen popek spet majhen in bi bil videti kot nekoč.
No, pa je spoznala estetsko kirurginjo in jo prepoznala kot pravšnjo osebo zanjo in za poseg na popku.
Zdaj pa razplet: »Pred operacijo, ki je trajala eno uro in je potekala v lokalni anesteziji, je kirurginja posumila, da pri Tjaši ne gre le za težave s popkom, temveč tudi za trebušno kilo. Neznansko sem vesela, da je abdominalni kirurg med posegom kilo saniral, kirurginja pa je rekonstruirala popek, ga zmanjšala in pritrdila, tako da je videti skoraj kot nekoč,« je po posegu zadovoljna igralka. In jaz z njo!

Pravzaprav sem zelo vesel za obe, za Jodie in Tjašo. Jodie bo zagotovo odigrala še kakšno vlogo, ki ji bo prinesla pohvalne kritike, morda bom tudi sam pogledal film, v katerem bo odigrala kako novo Villanelle. Kako je z njenim popkom, žal ne vem! Naša Tjaša pa bo, končno, lahko poleti na morju namesto obveznih enodelnih kopalk oblekla dvodelne in razkazala posodobljen popek. V gledališču pa ji tudi ne bo več treba moledovati, naj prilagajajo kostume, da se ja ne bi videl njen trebušček. In Operacija popek je končana!

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije