ROKOMET

Proti Dancem za biti ali ne biti

Rokometašem Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov z Aalborgom šteje le zmaga. Krimovke za preboj v četrtfinale lige prvakinj iščejo dve točki proti Midtjyllandu.
Fotografija: Tilna Kodrina že vso sezono muči poškodba kolena. FOTO: JOŽE SUHADOLNIK
Odpri galerijo
Tilna Kodrina že vso sezono muči poškodba kolena. FOTO: JOŽE SUHADOLNIK

LJUBLJANA – Bliža se konec uvodnega skupinskega dela v rokometni ligi prvakov, zato seveda ni nobenega prostora za preračunljivost. Še posebno za fante iz Celja Pivovarna Laško, ki morajo, če želijo v osmino finala, drevi v Zlatorogu, začetek tekme ob 19.30, premagati danski Aalborg, v zadnjem krogu pa v madžarski ravnici še močni Veszprem. Ob tem pa se Belorusi iz brestovskega Meškova ne smejo točkovno omastiti. Torej, skoraj misija nemogoče, a tako ali tako naj bi bila v športu deviza, da se je treba boriti do konca. »Vzdušje in stanje v ekipi je dobro, čeprav bi kdo po vseh teh porazih pričakoval drugače. Fantje resnično dobro delajo, se trudijo, moram jih pohvaliti za energijo, ki jo kažejo. Vsi skupaj pa gledamo naprej, za nazaj namreč zadev ne moremo popraviti, lahko pa se pripravimo na tisto, kar je pred nami. Imamo nekaj težav s poškodbami, po raztrgani mečni mišici se vrača David Razgor, z nami ne trenira Kristian Bećiri, težave s kolenom ima že vso sezono Tilen Kodrin, zdaj z mišico Žiga Mlakar, nared je ponovno Ivan Slišković. Vse to nam malce otežuje treninge, vseeno pa lahko rečem, da je za nami zelo dobra priprava na Aalborg, ta je zelo resna ekipa. Krasi jo danski sistem s hitro igro, ki je všečna za gledalce, hitro izvaja sredino, napada, kar smo lahko videli tudi na tekmi na Danskem. Takrat smo prejeli preveč lahkih zadetkov in to je tista odlika nasprotnika, na katero se moramo temeljito pripraviti," se zaveda trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše. »Aalborg igra zelo podobno doma in na gostovanjih. Tako lahko pričakujemo zelo težko tekmo in storiti moramo vse, da jo dobimo. V prvi vrsti zaradi nas, da pač prekinemo ta niz porazov, četudi so ti bili proti samim odličnim ekipam, in da na ta način pripravimo dobro podlago za nadaljevanje sezone,« se je hrabril kapetan David Razgor.

Tudi rokometašice Krima Mercator so v sklepnem obdobju drugega skupinskega dela tekmovanja v ligi prvakinj. Če želijo še upati na uvrstitev v četrtfinale, pa mora jutri v dvoboju od 15. ure naprej na gostovanju na Danskem pasti Midtjylland. "Zmaga bi bila resnično zelo pomembna. Tokratno stanje s poškodbami pa je takšno, da je imela Ana Abina že pretekli teden prometno nesrečo, ni bilo nič hujšega, a ne bo igrala. Devetdeset odstotkov je tudi gotovo, da Labrina Tsakalou po zvitem gležnju še ne bo nared za igro," je poročal trener Krima Uroš Bregar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije