UGANKA

Princ Harry je Henry in ima še tri imena

Ugibanja, ali bo tudi Meghan po poroki spremenila svoje pomožno ime.
Fotografija: Kraljica Elizabeta II. in njen princ Filip se uradno pišeta Mountbatten-Windsor. FOTO: AP
Odpri galerijo
Kraljica Elizabeta II. in njen princ Filip se uradno pišeta Mountbatten-Windsor. FOTO: AP

Ime princa Harrya je že dolgo nekakšna uganka, mnogi se sprašujejo, kateri je njegov priimek, kaj piše v njegovi osebni izkaznici.

Radovedneži so zastrigli z ušesi ob lanskem uradnem in javno objavljenem obvestilu o njegovi zaroki, ko je namesto Harry pisalo Henry. Tam je bil namreč princ Harry imenovan Njegovo kraljevo visočanstvo princ Henry Valižanski.

Je Harry potemtakem Henry, kot se je začela javnost spraševati? Dotlej namreč ni bilo znano, da je Harry zgolj prinčev vzdevek, ki ga uporablja od otroštva. Še več, v bistvu ima še tri imena, njegovo polno ime je Henry Charles Albert David.
Kaj pa priimek? Mountbatten-Windsor. Dobijo ga vsi člani kraljeve družine, in sicer po princu Filipu, možu britanske kraljice Elizabete II., pripadnica kraljeve družine pa ga po poroki izgubi.


Polno ime in priimek priljubljenega princa Harryja je torej Henry Charles Albert David Mountabtten-Windsor. Ta priimek bo dobila tudi njegova zaročenka Meghan Markle. A niti pri njej ni vse kristalno jasno, njeno pravo ime je namreč Rachel.
Povsem jasno ni niti, kakšen naslov bo dobila po poroki s princem. O tem so bile že številne razprave.

Medtem ko kraljeva družina še ni potrdila, ali bo Harry po poroki vojvoda, nekateri zgodovinarji ugibajo, ali bo tudi Meghan spremenila svoje pomožno ime po poroki, ki bo maja. Prav tako jih zanima, kakšen naziv bo imela. Če bo Harry vojvoda, kot se pričakuje, bo Meghan postala vojvodinja, podobno kot je postala​ Kate Middleton po poroki s princem Williamom, vojvodo Cambriškim, Catherine, vojvodinja Cambriška.

Kraljeva zgodovinarka Marlene Koenig je zapisala, da bo Meghan najverjetneje postala Meghan, vojvodinja Susseška, če bo Harry po poroki dobil izpraznjen naziv vojvoda Susseški. Ta naslov je izpraznjen že vse od leta 1843. »Lahko pa bi bil njen naziv, glede na zakonsko podlago Združenega kraljestva, Velike Britanije in Severne Irske, tudi Njeno kraljevsko visočanstvo princesa Harryja Valižanskega,« je sporočila Koenigova.

No, kakor koli že, ena stvar je docela jasna: naziva princese Meghan ne bo dobila. Da bi ga, bi se morala namreč roditi v kraljevi družini. Pa še nekaj: obstaja še ena potencialna ovira, in sicer njena ločitev, saj se je leta 2013 ločila od producenta Trevorja Engelsona. Je pa tudi res, da v kraljevi družini takšen primer že obstaja, saj je princ Charles vzel Camillo Parker Bowles, tako Charles kot Camilla pa sta bila pred poroko leta 2005 že ločena. Camilla je kljub temu dobila nekaj prestižnih naslovov: je tudi dvakratna vojvodinja in še grofica povrhu. 

{bulvar_facebook_like}{/bulvar_facebook_like}

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije