KOŠARKA

NBA prihaja v Domžale in Ljubljano

Slovenija se je pridružila več kot 20 evropskim državam, kjer že poteka mladinska liga NBA.
Fotografija: Predstavnika in ambasadorja lige Jr. NBA v Sloveniji, z leve: Marko Milič, Vanja Černivec, Uroš Okoren, Dino Rađa Foto: Sportelement
Odpri galerijo
Predstavnika in ambasadorja lige Jr. NBA v Sloveniji, z leve: Marko Milič, Vanja Černivec, Uroš Okoren, Dino Rađa Foto: Sportelement

ROGLA – Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić je ekspresno sklenil letošnjo končnico lige NBA. Mladi upi izpod košev že nestrpno čakajo, da se Goran vrne v Evropo in na Rogli pripravi nov odmeven kamp. Glas o Rogli se je razširil kar do ZDA. Minule dni je dobrih 1500 metrov nad morjem potekalo vse v znamenju lige NBA. Od srede do petka je bil tam selekcijski evropski kamp mladinske lige NBA za nastop na svetovnem prvenstvu. Sodelovalo je 47 mladih upov iz 17 držav, kjer je liga Jr. NBA že prisotna in aktivna. V treh dneh so trenerji pozorno spremljali nadobudneže, mlajše od 14 let, saj bodo do 15. maja sestavili seznam po 10 izbrancev in izbrank, ki bodo predstavljali Evropo na svetovnem prvenstvu Jr.​ NBA, ki bo med 7. in 12. avgustom v Orlandu.
Dejavnosti mladinske lige NBA v Sloveniji so se začele na Rogli. Foto: Drago Perko
Dejavnosti mladinske lige NBA v Sloveniji so se začele na Rogli. Foto: Drago Perko

»Rogla je ponudila optimalne razmere, na enem kraju imamo vse. Od spanja, prehrane do športne dvorane,« je Vanja Černivec povedala v imenu organizatorjev podjetja NBA EMEA. Černivčeva, nekdanja košarkarica in uslužbenka ministrstva za zunanje zadeve, je že nekaj let prisotna v podjetju, večino časa pa nameni ravno mladinski ligi NBA. V minulih dneh je bilo storjenih nekaj odločilnih korakov, da liga Jr.​ NBA pride tudi v Slovenijo (o tem je sicer prvi razmišljal že Lojze Milosavljevič). To so obelodanili na Rogli, kjer sta partnerstvo sklenili NBA in agencija Sportelement.

Tudi Slovenija

»Vsi vemo, kaj pomeni blagovna znamka NBA med mladimi. NBA je v želji po popularizaciji košarke med mladimi prav zaradi vrednot, ki so lahko mladim zgled (delo, ekipni duh, skrb za okolje in druge ljudi...), začela organizacijo košarke med mladimi pod okriljem Jr. NBA​. Tudi mi si želimo, da kljub uspehom, ki jih dosegajo naši košarkarji in so povod za treniranje mnogih mladostnikov (evropski prvaki, Goran Dragič, Luka Dončić ...), program Jr. NBA Slovenia prispeva kanček nove energije in zanosa med mlade, ki se že srečujejo ali pa se še bodo srečali s košarko. Upamo, da bomo z organizacijo programa Jr. NBA pri nas naredili veliko dobrega tako za mlade kot za njihove starše in prijatelje košarke. Ne nazadnje pa kot češnjo na torti obljubljamo, da bodo tudi slovenski fantje in punce imeli priložnost sodelovati na kampu in se udeležiti svetovnega prvenstva Jr. NBA v ZDA 2019.,« je v imenu organizatorjev napovedal Uroš Okoren. Slovenija se bo tako pridružila 22 evropskim državam, ki podobno tekmovanje že izvajajo.

Podpora ambasadorjev

»Gre bolj za druženje in navduševanje otrok nad košarko, spoznavanje drugih kultur,« je o ligi povedal nekdanji NBA-jevec Marko Milić, ki je poleg Hrvata Dina Rađe in Srba Vladimirja Radmanovića obiskal mlade na Rogli. »Mladinska liga NBA in taki kampi so vedno vrhunsko organizirani. Z veseljem se jih udeležim in spodbujam mlade, da se ukvarjajo s športom,« je ob tem povedal Radmanović, ki je kariero sklenil pred petimi leti. Nad izvedbo kampa v Sloveniji je bil navdušen tudi vodja dogodka, ameriški trener Neil Meyer, ki ima več kot 15 let trenerskega staža v ligi NBA. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije