NA LASTNO ODGOVORNOST

FOTO: Sladoled samo za polnoletne

Sladoledni butik na Škotskem ponuja Hudičevo sapo z okusom po čiliju. Kdor kupi najbolj pikantni sladoled na svetu, mora podpisati posebno izjavo.
Fotografija: Martin in potrdilo, ki ga morate podpisati preden vam postrežejo Hudičev zadah. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Martin in potrdilo, ki ga morate podpisati preden vam postrežejo Hudičev zadah. FOTO: Facebook

Verjetno še niste slišali, da bi kdo sladoled opisoval kot nekaj vročega ali pekočega. A prav te besede moramo uporabiti, ko gre za sladoled s pomenljivim imenom Hudičeva sapa. Sladica je narejena iz več vrst peklensko pikantnih čilijev, tako da na Scovillovi lestvici pikantnosti preseže 1,5 milijona enot. To seveda pomeni, da je daleč najbolj pikanten sladoled na svetu.
Prodajajo ga v sladoledarnici Martina Bandonija v Glasgowu na Škotskem. Martin pravi, da ga je izdelal po starodavnem receptu, ki naj bi bil že stoletja skrbno varovana skrivnost med italijanskimi mojstri. Z njim naj bi testirali pogum mladostnikov, danes pa se lahko v vzdržljivosti poskusi vsak, ki obišče njegov butik. Martin ponosno poudari, da je sladoled velika uspešnica, obiskujejo ga ljudje z vseh koncev Velike Britanije.

Starodavni recept je že stoletja skrbno varovana skrivnost

»Vse se je začelo v Italiji,« je povedal njegov brat Lee Bandoni. »Recept je skrivnost, zelo malo nas ve, kako pripraviti ta sladoled. To znanje bomo posredovali naslednji generaciji.« Hudičeva sapa je tako pikantna, da jo lahko naročijo le starejši od 18 let. Obenem morajo podpisati izjavo, da se zavedajo tveganja in so pripravljeni prevzeti odgovornost za posledice. »Sladoled je zelo pikanten. Če imate radi čilije, potem vam bo všeč, vendar je to čudna reč, ker je leden, okus pa je skrajno pikanten,« je pojasnil Martin. »Prav vse sestavine zanj so kupljene pri lokalnih proizvajalcih, razen posebnih čilijev. Doslej smo naredili le omejeno količino sladoleda, da vidimo, kako se bodo nanj odzvali ljudje. Doslej so bili navdušeni.« Sprva ga je nameraval streči le do valentinovega, zdaj pa že razmišlja, da bi ga dal v stalno ponudbo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije