Za princa ni več poti nazaj

William in Harry sta si bila nekoč zelo blizu, Meghan je njune odnose skrhala. Harry je bratu zameril pomisleke, ki jih je ta imel zaradi njegove hitre zaroke in poroke.
Fotografija: »Čutiti je bilo hlad in zamero med paroma Sussex in Cambridge, in to je bilo strašno žalostno videti,« je povedal fotograf, ki se je udeležil dogodka v Westminstrski opatiji. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
»Čutiti je bilo hlad in zamero med paroma Sussex in Cambridge, in to je bilo strašno žalostno videti,« je povedal fotograf, ki se je udeležil dogodka v Westminstrski opatiji. FOTO: Guliver/getty Images

William in Harry sta bila nekoč zgled bratske ljubezni. Blizu sta si bila že kot otroka, po tragični smrti njune mame princese Diane, ko je bilo Williamu 15, Harryju pa komaj 12 let, pa sta se še bolj zbližala in našla uteho ter spodbudo drug v drugem. Tudi ko se je družini pridružila Kate, jo je mlajši od bratov lepo sprejel, in po poroki, ko je začela Kate moža spremljati na uradnih dogodkih, na katerih je bil pogosto tudi njen svak, je bilo videti, da se odlično razumejo. Fotografi so trojico namreč večkrat ujeli, kako se zabava, smeje in šali. Britanci so bili navdušeni, predvsem nad dejstvom, da sta brata po težkem otroštvu ter odraščanju brez mame spet srečna in nasmejana.

Prav tako so bili veseli, ko je tudi Harry končno našel srečo v ljubezni, a navdušenje nad Meghan je počasi venelo. Tudi princ William je bratu zaupal pomisleke, ki jih je imel zaradi naglice, s katero je par drvel proti oltarju. In to je bil menda prelomni trenutek, ki je načel nekoč tako močno vez med bratoma; kot so takrat povedali poznavalci razmer na britanskem dvoru, je Harry bratu menda hudo zameril, da se ni bolj potrudil in Meghan namenil bolj toplega sprejema. Mlajši od bratov nikakor ni razumel, da Williama le skrbi zanj, saj je vedel, kakšni pritiski čakajo Meghan, ko bo postala članica kraljeve družine, sploh ker je bila takšnega življenja nevajena.
 

Hlad in zamera


Po poroki Harryja in Meghan je bilo sicer videti, da bo med bratoma morda le vse dobro, nato pa je šlo hitro navzdol. Najprej sta se Meghan in Harry odločila odcepiti od Williama in Kate ter ustanoviti svoje dobrodelne organizacije, ko sta letos naznanila, da zapuščata kraljevo družino, pa je William menda povsem ponorel.

»Povedal mu je svoje, a težava je v tem, da na življenje gledata povsem drugače. Harry je osredotočen na prihodnost s svojo družino, želi ji le najboljše, in v okovih kraljeve družine se mu je zdelo, da ji tega ne more omogočiti. William je po drugi strani bolj tradicionalist, je starejši, zaveda se nevarnosti, ki bodo na Harryja in Meghan prežale brez varnosti, ki jima jo ponuja zavetje družine. Harry o tem ni hotel nič slišati, strašno sta se sprla. In čeprav Harry Williama in Kate menda močno pogreša, odnos med bratoma ne bo nikoli več enak. Kar se tiče Harryja, ni več poti nazaj,« je dejal vir blizu kraljeve družine.


Da med bratoma ni vse, kot bi moralo biti, je bilo videti tudi na nedavnem dogodku v Westminstrski opatiji, ki je bil za Sussexova tudi zadnji. »Čutiti je bilo hlad in zamero med paroma Sussex in Cambridge, in to je bilo strašno žalostno videti,« je za britanske medije komentiral eden od fotografov, ki je bil prav tako na dogodku, z njim pa se je strinjalo veliko Otočanov, ki si bolj kot kdaj prej želijo, da bi brata le nekako zakrpala odnos. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije