Umrl markiz, ki je imel 75 ljubic

Alexander Thynn je bil ekscentrik, ki je ob svoji palači ustvaril prvi safari v Veliki Britaniji. Za 87-letnega plemiča iz Batha je bila usodna okužba z novim koronavirusom.
Fotografija: Bil je zaprisežen hipi, tako po prepričanju kot po videzu. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Bil je zaprisežen hipi, tako po prepričanju kot po videzu. FOTO: Guliver/getty Images

V 88. letu je zaradi posledic okužbe z novim koronavirusom umrl ekscentrični Britanec, sedmi markiz iz Batha. Markiz, lastnik čisto pravega safarija, ki ga je postavil v Longleatu, je zadnje dni preživel v bolnišnici v Bathu, njegova družina pa se je tamkajšnjim zdravstvenim delavcem tudi javno zahvalila, da so »tako zelo sočutno in profesionalno skrbeli zanj v zadnjih dneh njegovega življenja«.

Alexandrov sin se je poročil s hčerko nigerijskega naftnega mogotca. FOTO: Instagram
Alexandrov sin se je poročil s hčerko nigerijskega naftnega mogotca. FOTO: Instagram

Alexander Thynn je večino življenja preživel za zidovi svoje palače, obkrožen z množico privlačnih mladenk. Blizu mu je bila miselnost hipijevskega gibanja, pa tudi garderoba iz tistega časa. Bil je navdušen slikar, stene dvorca so krasili portreti njegovih 75 ženičk, kot jih je poimenoval, ter erotične freske. Užival je v pozornosti, ki so mu jo zaradi njegove ekscentričnosti namenjali britanski tabloidi, in prav nič ga ni motilo, da je bil znan kot razvratnež, lokalni mediji so mu nekoč nadeli celo vzdevek lord poželenja.

Da ima rad lepa dekleta, ni niti malo skrival, ko se je nekoliko postaral, je nameraval v Longleatu ustanoviti celo komuno, kjer bi živel s svojimi ljubicami, a načrte so mu prekrižali ljubosumje in agresivni izpadi nekaterih izmed žensk, ki ga niso bile pripravljene deliti. Vsem ljubicam navkljub pa je bil Thynn od leta 1969 pa do smrti poročen. Anna Thynn je bila izjemno potrpežljiva ženska, ki je tolerirala moževe odkrite skoke čez plot. Rodila mu je dva otroka, sina in hčer.


Mirno družinsko življenje, četudi zgolj na pogled, pa je bilo skoraj uničeno pred nekaj leti, ko se je markizov sin Ceawlin, osmi markiz iz Batha, odločil, da večno zvestobo obljubi Emmi McQuiston, hčerki nigerijskega naftnega mogotca. Alexander Thynn je povabilo na poroko zavrnil, Anna pa je sinu dejala, da je s potezo uničil 400 let krvne linije in družinske dediščine. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije