SPIRITUALNI ODMIK

Princesa piše otroške knjige

Norvežanka Martha Louise ima prizemljen odnos do kraljevskega življenja. Po poklicu je psihoterapevtka, vodi terapevtski center in piše knjige.
Fotografija: Princesa Martha Louise je uresničevala svoje sanje, med drugim je pisala otroške knjige.  FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Princesa Martha Louise je uresničevala svoje sanje, med drugim je pisala otroške knjige.  FOTO: Guliver/Getty Images

Za najbolj kul princeso velja Norvežanka Martha Louise. Njen pristop do kraljevskega življenja je prizemljen: 46-letna ločenka in mati treh otrok z oboževalci pozira za selfije, deli avtograme in objavlja fotografije na instagramu.
Princesa Martha Louise je prvi otrok norveškega kralja Haralda in kraljice Sonie, a se norveški prestol deduje izključno po moški strani, kar pomeni, da je šele četrta v vrsti za vladanje, za mlajšim bratom Haakonom in njegovima otrokoma. Prav to ji je omogočilo, da je uresničila svoje sanje, ki vključujejo vodenje podjetja. Po poklicu je psihoterapevtka, čeprav poklica ne opravlja, napisala je nekaj otroških knjig, prvo leta 2004; nemalo prahu je dvignila z izjavo, da lahko komunicira z angeli in živalmi, študirala je na akademiji za holistično akademijo in odprla svoj alternativni terapevtski center.

Martha Louise ima tri hčere Maud, Leah in Emmo; septembra 2016 je sporočila, da se po 14 letih zakona ločuje od Arija Behna: povedala je, da občutita »sram, ker ne moreva več skupaj ustvarjati varnega zavetja za najine otroke«. Njuna ločitev je bila prva v moderni zgodovini norveške kraljeve družine. Takole je sporočila: »Moj položaj na Norveškem je, kakršen je, to pa pomeni, da moram deliti vse, kar se dogaja v mojem življenju, naj bo pozitivno ali negativno. Kot veste, sem sredi ločitve, zelo težkega obdobja v mojem življenju. Je težko, a obenem pomeni tudi, da lahko to hitreje predelam in okrevam. Brez tega spoznanja me zdaj ne bi bilo tukaj.«
No, 46-letnica se je ravno vrnila iz Indije, kjer si je privoščila spiritualni odmik, na instagramu pa objavila selfi, na katerem s prijateljicama uživa ob kozarčku penine, ko je imel njihov polet zamudo. V intervjuju ob nedavnem izidu knjige, ki jo je napisala s prijateljico in poslovno partnerico Elisabeth Nordeng, je povedala, da je včasih mislila, da ne bo zmogla opravljati svojih dolžnosti in obveznosti, ker vsi gledajo vanjo, obenem pa je krivila sama sebe, ker se ljudje v njeni bližini počutijo slabo zaradi njenega kraljevskega statusa. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije