LJUBKA

Princesa Charlotte prvič v vrtec

V prestižni Willcoks sta jo spremljala mama in oče. Starši so z dveletnico v vrtcu preživeli ves dopoldan.
Fotografija: Pomemben trenutek v življenju svoje najmlajše je ovekovečila vojvodinja Cambriška.
Odpri galerijo
Pomemben trenutek v življenju svoje najmlajše je ovekovečila vojvodinja Cambriška.

Dveletna​ Charlotte je ta teden doživela prvi mejnik v svojem življenju – prestopila je prag vrtca. Ob tej priložnosti je njena ponosna mama vojvodinja Cambriška posnela dve fotografiji ljubke princese, ki jo je za prvi dan v vrtcu oblekla v eleganten rdeč plašček z ujemajočimi se čeveljčki in sivimi hlačnimi nogavicami. V laseh je imela Charlotte rdečo pentljico, grel pa jo je nežno rožnat šal. Na ramena si je oprtala rožnat nahrbtnik in navdušeno pozirala na stopnicah Kensingtonske palače. Oboževalci britanske kraljeve družine so bili nad fotografijami navdušeni, opazili pa so tudi neverjetno podobnost med Charlotte in njeno prababico kraljico Elizabeto. Slednja je imela v mladosti namreč povsem enake oči kot hči njenega vnuka, princa Williama. Obe je narava namreč obdarila z modrimi očmi in zelo podobno obliko obrvi, a tudi v drugih obraznih potezah je opaziti izjemno podobnost.

Zaposlene le ženske

Charlotte je v vrtec spremljala vojvodinja, ki je morala podoben pomembni trenutek v življenju svojega prvorojenca žal zamuditi, saj jo je, ko je šel George jeseni lani prvič v šolo, mučila huda nosečniška slabost. A zdaj si je že opomogla in tudi nosečnost poteka brez zapletov in težav, zato je lahko na poti v vrtec spremljala svojo najmlajšo. Z njima je odšel tudi princ William, starši pa malčice pred vrati niso predali vzgojiteljici, ampak so z njo preživeli dopoldan, da bi bil prehod za dvoletnico čim lažji. V vrtcu Willcocks je sicer v navadi, da starši oziroma eden od njih otroka spremlja ne le prvi dan, temveč kolikor je pač treba, da se malček navadi na novo rutino. Nato čas, ki ga z otrokom v vrtcu preživijo starši, postopno krajšajo, dokler ni malček povsem samostojen. V Willcocksu so zaposlene zgolj ženske, velik poudarek pa dajejo učenju bontona in pravilnega vedenja, kar bo princesi v življenju prišlo še kako prav. Omenjeni vrtec se že mnogo let uvršča med najboljše londonske vrtce, temu primerna je tudi šolnina – 3448 evrov na semester, če otrok obiskuje zgolj dopoldanske urice, in še dodatnih 2000 za popoldanske.
Charlottin prvi dan je bil sicer precej bolj drugačen od prvega šolskega dne njenega brata princa Georgea. Slednjega so pred šolskimi vrati pričakali paparaci in drugi, ki so želeli videti fantiča na zanj tako pomembni dan. Princesa Charlotte pa je vrata vrtca prestopila v miru, kot povsem običajna deklica, brez vzklikov množic in bliskavic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije