BRILJANTINA

Po 40 letih pojedel pico iz Vročice sobotne noči

John Travolta obiskal prizorišče snemanja velike uspešnice.
Fotografija: Pica, ki jo je jedel v filmu, je postala brooklynska znamenitost.
Odpri galerijo
Pica, ki jo je jedel v filmu, je postala brooklynska znamenitost.

Film Vročica sobotne noči je leta 1977 med svetovne zvezdnike izstrelila do takrat skoraj neznanega mladega igralca Johna Travolto, ki se je uveljavljal z vlogo v TV-nadaljevanki Dobrodošel nazaj, Kotter. Film je bil namreč nepričakovana senzacija, ki je Travolto ustoličila čez noč kot takrat najslavnejšega filmskega zvezdnika na svetu, utrdila pa tudi sloves disko glasbe in njeno priljubljenost dvignila do neslutenih višin.
Travolta v Vročici sobotne noči
Travolta v Vročici sobotne noči

Travolta je zablestel v vlogi Tonyja Manera, brooklynskega fanta italijanskih korenin, ki ob koncih tedna žari v brooklynskih diskotekah kot najboljši plesalec. Film so za svojega takoj vzele tedanje in poznejše generacije, radi pa ga pogledamo še danes, po štirih desetletjih. Tisto leto je bilo za Travolto res plodovito: še preden je Vročica prišla v kinematografe, je že začel snemati še svoj drugi megahit – Briljantino.

Nazaj na pico

Te dni je 64-letni megazvezdnik znova obiskal ulico v Brooklynu, kjer je bila tudi ena od lokacij snemanja filma. Že v uvodni špici se namreč sprehodi po njej mimo trgovin, spotoma pa se ustavi v piceriji in naroči dve porciji. Film ni navdušil le po svetu, ampak je klasika še danes tudi v tem newyorškem predelu. Picerija še vedno obratuje na 86. ulici v Bensonhurstu, imenuje se Lenny's Pizza. Pred dnevi so trume oboževalcev pričakale Travolto, ko je z ženo Kelly Preston prišel na slavje. Obisk sta združila s promocijo novega filma o zloglasnem mafijcu Johnu Gottiju, v katerem igrata.
V Brooklynu je nosil belo obleko, podobno filmskemu kostumu.
V Brooklynu je nosil belo obleko, podobno filmskemu kostumu.

»Kaže, da je Brooklyn v moji DNK, že od serije Dobrodošel nazaj, Kotter. Vesel in počaščen sem, da sem danes tukaj z vami,« je povedal v pozdravnem nagovoru množici. Na dogodek je prišel oblečen v bele hlače, bel suknjič in črno srajco, zaradi česar je med zbranimi završalo od navdušenja. Tisti, ki film poznajo, namreč vedo, da je to znamenita Travoltova obleka iz najbolj znane plesne točke v njem.
Pica, ki jo je jedel v filmu, je postala brooklynska znamenitost.
Pica, ki jo je jedel v filmu, je postala brooklynska znamenitost.

Zvezdnik se je na obisku sprehodil skozi množico, se podpisoval, fotografiral z oboževalci, pred vsemi si je privoščil tudi isto pico, ki jo je jedel v filmu. Na dogodku seveda ni manjkala glasba iz filma, ki so jo ustvarili sloviti Bee Gees. Travolta je tudi na kratko zaplesal.

Navdušenje in evforija pa pravzaprav ne presenečata. Film, za katerega na snemanju nihče ni pričakoval, da bo svetovni hit, je danes klasika, Travolta pa je, kot menijo domačini, na zemljevid sveta postavil njihovo ulico in picerijo. Pica, ki jo je jedel v filmu, je postala brooklynska znamenitost in se imenuje dvonadstropni rez, v čast Travolti in njegovi vlogi. Ob dogodku, poimenovanem Dan Johna Travolte, je zvezdnika pozdravil tudi senator ​Martin Golden in mu podelil častno priznanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije