Na prodaj visoke pete Amy Winehouse

Založba Island Records organizira spletno dražbo zvezdniških predmetov. Med njimi so rokopis pesmi Bona iz U2 in čevlji dive soula.
Fotografija: Amy Winehouse je umrla leta 2011. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Amy Winehouse je umrla leta 2011. FOTO: Reuters

Oboževalci, ki si od nekdaj želijo vedeti, kako se je počutila Amy Winehouse, bodo 21. maja dobili priložnost, da se temu malo približajo – na spletni dražbi, ki jo organizira britansko-jamajška založba Island Records, bodo namreč ponudili obuvalo pokojne dive soula. Poleg čevljev julija 2011 preminule zvezdnice bodo na dražbi še številni zanimivi predmeti znanih glasbenikov pa tudi drugih znanih obrazov.
Bono je prispeval rokopis pesmi Where the Streets Have No Name. FOTO: Reuters
Bono je prispeval rokopis pesmi Where the Streets Have No Name. FOTO: Reuters

Na prodaj bosta rokopisa pesmi Where the Streets Have No Name frontmana U2 Bona, ki je pred kratkim praznoval 60. rojstni dan, ter pesmi Sweet Dreams pevke Eurythmics Annie Lennox. Izkupiček bo namenjen britanskim in ameriškim organizacijam, ki skrbijo za prizadete v pandemiji koronavirusa. Dražbo One Love Covid-19 Relief Auction so poimenovali po pesmi One Love Boba Marleyja, čigar slika s podpisom Ziggyja Marleyja bo prav tako eden od predmetov na dražbi. Sodeloval bo tudi Jon Bon Jovi, ki bo na roko spisal besedili za skladbi Livin' On A Prayer in Wanted Dead Or Alive.

Pevka skupine Portishead Beth Gibbons bo na roke napisala pesem po izboru kupca. Nekateri glasbeniki, denimo pevca Shawn Mendes in Ben Howard ter skupini OneRepublic in Bombay Bicycle Club, bodo ponudili nekaj svojih inštrumentov. Na voljo bodo tudi oblačila. Igralka Jessie Buckley bo podarila obleke iz filma Wild Rose. Ves izkupiček bo namenjen dobrodelnima organizacijama NHS Charities Together in Feeding America za pomoč tistim, ki jih je pandemija finančno prizadela. Dražbo bo vodil igralec Billy Porter.
 

Izkušnje z zvezdniki


Podobnih spletnih dražb v času pandemije ne primanjkuje. Pred dobrim tednom sta avkcijska hiša Sotheby in ameriški tehnološki velikan Google opravila spletno dobrodelno dražbo, na kateri sta ponudila t. i. spletne izkušnje z zvezdniki. Mnoge so bile resnično zelo mikavne, nekatere pač precej nenavadne. Kupci so se denimo lahko potegovali za opoldansko kofetkanje z nekdanjo prvo damo ZDA in pozneje tudi demokratsko predsedniško kandidatko Hillary Clinton ali prvo državno sekretarko v zgodovini ZDA Madeleine Albright.


Temi klepeta nista bili prepuščeni naključju: s Clintonovo je bilo mogoče kramljati o tem, kakšne spremembe svetu prinaša in še bo prinesla pandemija, Albrightova pa je z najvišjim ponudnikom razglabljala o dogajanju po svetu. Kuharski navdušenci so imeli možnost kupiti zasebni kuharski tečaj prek videokonference z očetom molekularne kuhinje Hestonom Blumenthalom, nesojeni igralski talenti pa so si lahko omogočili igralski tečaj pri šolanem gledališkem igralcu Patricku Stewartu, najbolj znanem po vlogah kapitana Jean-Luca Picarda iz Zvezdnih stez in Profesorja X iz filmske franšize Možje X. Tisti, ki jih bolj vleče komedija kot klasična igra, so se lahko potegovali za ure igre s Sacho Baronom Cohenom.
Na Googlovi dražbi prejšnji teden je bilo mogoče kupiti ure igre s Patrickom Stewartom. FOTO: Press Release
Na Googlovi dražbi prejšnji teden je bilo mogoče kupiti ure igre s Patrickom Stewartom. FOTO: Press Release

V širokem naboru so bili tudi podoknica, ki jo odpoje Justin Bieber, igra golfa z Robom Lowom, majhna vloga v prihajajočem filmu Martina Scorseseja z Leonardom DiCapriem in Robertom de Nirom v glavnih vlogah ali vodenje oddaje z Ellen DeGeneres.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije