INCIDENT

Jezično Roseanne so vrgli iz šova

Snemanje Roseanne bodo nadaljevali brez glavne igralke.
Fotografija: Predolg jezik je odnesel njeno najbolj vidno vlogo. FOTO: Guliver/X17
Odpri galerijo
Predolg jezik je odnesel njeno najbolj vidno vlogo. FOTO: Guliver/X17

Le kdo se ne spominja ameriške humoristične nanizanke Roseanne, ki smo jo spremljali v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja. Debelušna, neposredna, ostra in duhovita glavna junakinja, ki jo je v veliki meri po sami sebi ustvarila igralka Roseanne Barr, je vnašala prepotreben smeh v večerne urice marsikaterega televizijskega igralca čez lužo in tudi pri nas. V ZDA jih je jezična gospodinja, navihana mama in pretkana žena, ki ima vedno pravi odgovor za vse, tako obnorela, da so si njeni ustvarjalci, televizijska hiša ABC, zadovoljno meli roke.
Priljubljena nanizanka bo po novem nekoliko drugače zastavljena.
Priljubljena nanizanka bo po novem nekoliko drugače zastavljena.

Predvajali so jo med letoma 1988 in 1997, pri tem pa je od 1989. do 1990. v ZDA zasedala prvo mesto po gledanosti med televizijskimi oddajami, kar še zdaleč ni bil njen edini uspeh. Leta 2013 jo je ameriška revija TV Guide uvrstila približno na polovico lestvice 60 najbolj vplivnih televizijskih oddaj. Nič čudnega torej, da se je ABC lani odločil oddajo obuditi, nekoliko bolj presenetljiv pa je bil njen ponovni izjemen uspeh: premiera konec marca 2018 je pritegnila 18,44 milijona gledalcev, pozneje je številka še zrasla. Lahko si predstavljamo, kako je televizijska mreža preklinjala glavno zvezdo svoje uspešne serije, ko si je ta nakopala sveto jezo Američanov z rasističnim tvitom, v katerem je primerjala nekdanjo uradnico administracije predsednika Baracka Obame Valerie Jarrett z opico. Že posnete dele obujene nanizanke so nemudoma prenehali predvajati, ustavili pa so tudi vsa snemanja. Kaj bo s serijo, do pred kratkim ni bilo znano.

Ni bilo prvič

V teh dneh so se razpasle govorice, da se priljubljena serija vrača na male zaslone. ABC, ki je s prenehanjem predvajanja izgubil ogromno denarja, se je, če gre verjeti govoricam, odločil, da jo bo vrnil v program, le da v nekoliko prenovljeni obliki.

Glavna zveda serije Roseanne naj bi v novih delih popolnoma izginila, namesto nje pa naj bi v ospredje stopila ena od njenih televizijskih hčerk, fantovska Darlene, ki jo igra Sara Gilbert – med drugim smo jo lahko spremljali tudi v nekaj delih superuspešne humoristične serije Veliki pokovci. Barrova naj bi se s popolnim umikom iz serije, ki ga menda zahteva ABC, strinjala, vendar pa pogovori s televizijsko hišo menda še niso zaključeni, za takšno prilagoditev pa naj bi bili tudi drugi člani ekipe, vključno z Gilbertovo.
Predolg jezik je odnesel njeno najbolj vidno vlogo. FOTO: Guliver/X17
Predolg jezik je odnesel njeno najbolj vidno vlogo. FOTO: Guliver/X17

Padli zvezdi Roseanne še ni uspelo zares razložiti vedenja, ki ji je nakopalo vsesplošno ogorčenje in zgražanje. Med drugim se je izgovarjala, da ni vedela, katere rase je Jarrettova, razlagala, da so jo narobe razumeli, in navsezadnje celo izjavila, da je njen tvit govoril o antisemitizmu. Vsekakor to ni prvo kontroverzno dejanje slavne igralke judovskih korenin. Leta 1990 je naredila velik škandal, ko je katastrofalno slabo zapela himno na bejzbolski tekmi in se držala za mednožje. Pred leti je zase dejala, da je produkt incesta in da so jo starši psihično in seksualno zlorabljali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije