NEDOSEGLJIV

Cowell obožuje svojo nedosegljivost

Zvezdnik že skoraj eno leto ne uporablja mobilnega telefona.
Fotografija: Kakovost njegovega življenja se je močno izboljšala. Foto: Guliver/Cover Images
Odpri galerijo
Kakovost njegovega življenja se je močno izboljšala. Foto: Guliver/Cover Images

Ljudje preveč časa preždijo s svojimi pametnimi telefoni, zaradi česar zanemarjajo celo prijatelje in partnerje. Marsikdo se še dobro ne zbudi, ko že brska po družabnih omrežjih, podobno tudi tik preden utone v spanec. To so pokazale raziskave, skrb vzbuja tudi to, da naj bi tolikšna odvisnost od napravic slabo vplivala na razpoloženje posameznika in njegovo duševno zdravje.

To je močno zaskrbelo televizijskega mogotca Simona Cowella, nekdaj dosegljivega vsako sekundo, zdaj pa je že deset mesecev povsem nedosegljiv. Svoj mobilni telefon je ugasnil, na njem se tako že skoraj leto nabira prah.
Vince Vaughn pokliče nazaj, ko to želi. Foto: Guliver/Cover Images
Vince Vaughn pokliče nazaj, ko to želi. Foto: Guliver/Cover Images

»Zelo nenavadna, čudna izkušnja, ki pa je dobro vplivala name. Odkar ne uporabljam več mobilnega telefona, sem neprimerljivo bolj srečen in zadovoljen,« pravi Cowell, ki se je pridružil peščici zvezdnikov, ki se je odločila, da se njihovo življenje ne bo več vrtelo okoli tehnologije, predvsem okoli telefonov.

Vince Vaughn nima mobilnika, ker sovraži občutek, da bi bil v vsakemu trenutku dosegljiv vsakmour. Raje pokliče nazaj, ko ima za to čas in voljo. Čudaški oskarjevec Christopher Walken nima telefona in podobnih napravic, pravi, da v resnici ne obstaja. Za življenje brez njih so se odločili tudi že sir Elton John, Sarah Jessica Parker, Casey Affleck, Tyra Banks, menda tudi Tom Cruise.
Tudi sinu Ericu ne pusti več, da bi ves čas previsel za svojim ipadom. Foto: Guliver/x17online.com
Tudi sinu Ericu ne pusti več, da bi ves čas previsel za svojim ipadom. Foto: Guliver/x17online.com

Zdaj se je tej skupinici pridružil še Cowell. »Telefona dobesedno nisem uporabljal in prižgal že deset mesecev, kar je v moje življenje vneslo precej sprememb. Postal sem precej bolj osredotočen na stvari, ki jih počnem, bolj se zavedam ljudi okoli sebe. Vse bolj me moti in draži dejstvo, da ljudje, ko smo na sestanku, vseskozi visijo na svojih mobilnikih. In mislim, da sem bil pred le nekaj meseci tak tudi sam,« pravi zvezdnik in dodaja, da je odsotnost mobilnika v vsakdanu tudi možno izboljšala njegovo razpoloženje in duševno stanje.

To bi zdaj rad prenesel na svojega štiriletnega sinka Erica, saj mu je začel omejevati čas, ki ga lahko preživi s svojim ipadom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije