MEGHANINA ZAHTEVA

Harry in Meghan presenetila, britanski mediji pihajo od jeze

Kako bo zadnja poteza kraljevskega para vplivala na odnose?
Fotografija: Dva dni po porodu bosta sina pokazala svetu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Dva dni po porodu bosta sina pokazala svetu. FOTO: Reuters

Britanski princ Harry in njegova žena Meghan Markle bosta danes svetu prvič pokazala svojega novorojenega sina, ki je na svet prijokal v ponedeljek zjutraj. Kraljevi par bo predvidoma tudi razkril ime svojega prvorojenca.

Čeprav veljata Harry in Meghan celo za bolj priljubljen kraljevski par, kot sta William in Kate, pa sta z eno potezo hudo ujezila britanske medije. Na željo Američanke Meghan bo med nekaj mediji, ki bodo v širni svet pošiljali podobe najnovejšega člana britanske kraljeve družine, tudi ameriška televizijska hiša CBS, kjer ima Meghanina dobra prijateljica Gayle King svojo oddajo. Gayle, sicer najboljša prijateljica Oprah Winfrey, je bila tudi med povabljenci na poroka Harryja in Meghan maja lani, bila pa je tudi med udeleženkami zabave pred rojstvom otroka v New Yorku, ki so jo za vojvodinjo Sussekško organizirale njene slavne prijateljice, med njimi tudi Amal Clooney.

Novica o prisotnosti CBS pa ni presenetila le glavni britanski televizijski hiši BBC in ITV, temveč tudi mnoge v Buckinghamski palači, saj gre za prelom s tradicijo. Britanci so ogorčeni in ugibajo, kako bo takšna odločitev vplivala na odnose z drugimi članicami Commonwealtha, ki takšne priložnosti niso dobile.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije