KRALJEVO

Camilla med ljudmi vedno bolj priljubljena

Ko bo Charles kralj, želi, da je ona kraljica. Otočani to podpirajo.
Fotografija: Camilla je snemalni ekipi dovolila, da jo eno leto spremljajo na dogodkih. FOTO: AP
Odpri galerijo
Camilla je snemalni ekipi dovolila, da jo eno leto spremljajo na dogodkih. FOTO: AP

Vojvodinja Cornwallska se je odločila, da svoje življenje oziroma delček njega deli z javnostjo, in snemalni ekipi dovolila, da jo kar eno leto spremlja na uradnih dogodkih, tudi v zakulisju. Dokumentarni film o njenem življenju je na male zaslone na Otoku prišel pred dnevi. V njem so lahko gledalci videli, kako se 70-letna Camilla pripravlja na dogodke, ujeli so tudi kar precej prisrčnih trenutkov med njo in možem Charlesom in ljudje so začeli ​na Camillo, nekoč eno najbolj osovraženih žensk v državi, gledati z drugačnimi očmi.

Britancem se je priljubila predvsem zaradi posnetka božične zabave, ki jo je v oxfordskem hospicu priredila za na smrt bolne otroke. »Nekoč smo se domislili, da bi sem postavili smrečico, in zadeva je postala vsakoletna. Veliko teh otrok je hudo hudo bolnih in včasih se vprašamo, ali bo kateri od njih naslednje leto še z nami. Navadno se po vsakem od teh dogodkov pošteno zjočem. Zaveš se, kakšno srečo imaš. Težko je videti te pogumne starše, njihovo življenje res ni pravljica, kaj šele življenje teh bolnih otrok. A nihče se nad ničemer ne pritožuje,« je dejala in sprožila ogromno odzivov gledalcev na družabnih omrežjih.

»Kako čudovita je z otroki ob božičnem dreveščku. Mislim, da se moje mnenje o njej spreminja,« je denimo zapisal eden od njih. »Po ogledu te oddaje je težko sovražiti Camillo. Želim si, da bi jo ljudje že pustili na miru. S Charlesom jima je bilo že od nekdaj usojeno, naj bosta srečna,« je dodal nekdo drug. Veliko lepega o njej je imel pred kamerami povedati britanski prestolonaslednik, ki sicer deluje izjemno hladno, z ženo si v javnosti redko izkazujeta naklonjenost: »Zna z ljudmi, in to jo dela tako posebno. Odlično posluša in iz vsakega lahko zvabi kar koli.« Ekipa je intervjuvala tudi nekaj njenih najbližjih prijateljev, ki so Camillo prikazali v luči, ki je javnosti navadno skrita. Giles Brandreth, kraljeva biografinja, ki je z njo preživela veliko časa, je denimo dejala, da je ne zanima status oziroma naziv in da ena njenih prioritet v življenju ni, kot trdijo mnogi, da bi postala kraljica.

O slednjem je z britanskega dvora in ljudi, blizu Camille, prišlo že več namigov, celo Charles je izrazil željo, da bi, potem ko bo kralj, njegovi ženi nadeli naziv kraljica, kar sicer ni v navadi. Mož aktualne kraljice Elizabete II. je denimo princ, za Camillo pa je dolgo veljalo, da bo po moževem prevzemu prestola dobila zgolj naziv princesa spremljevalka. Ko je Charles vztrajal, so zaposleni na dvoru med Otočani izvedli anketo, da bi ugotovili, kaj si o tem misli javnost, na presenečenje mnogih se je izkazalo, da jih večina možnost, da bi nekoč tako osovražena ženska, zaradi katere naj bi razpadel zakon med Charleson in med ljudmi tako priljubljeno Diano, postala kraljica, pravzaprav podpira.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije