Prihaja Koroška parada domačih

Letošnja tradicionalna glasbena prireditev bo točno na dan žena. Novost je to, da na njej nastopajo izključno ansambli s Koroške.
Fotografija: Ansambel Rosa praznuje 25 let.
Odpri galerijo
Ansambel Rosa praznuje 25 let.

Glasbenik Jani Repnik, voditelj in redaktor oddaj z narodno-zabavno glasbo na Koroškem radiu, ki jih je poimenoval Sredina parada domačih, že vrsto let pripravlja koncert, na katerem se ansambli, ki jih poslušalci čez leto slišijo prek radijskega etra, predstavijo tudi v živo.

»Letos pa smo se odločili, da bodo na koncertu Koroškega radia nastopili sami koroški ansambli, zato smo ga preimenovali v Koroška parada domačih. To pa zato, ker je pri nas zelo veliko ansamblov in je prav, da jim damo možnost, da se predstavijo širši javnosti,« pravi Repnik, vodja ansambla Rosa, ki ravno letos praznuje četrt stoletja delovanja.


Seveda bo tudi Rosa med nastopajočimi na koncertu, ki bo 8. marca na Prevaljah. Poleg njih bodo na odru še Ansambel Hopla, Ansambel Juhej, Koroški kvintet, Ansambel Lojtrca, Ansambel Marka Gostenčnika, Ansambel Poskok, Srčni muzikanti, Ansambel Stil, Škorpijoni, Ansambel Vihar, Ansambel Zeme in seveda Štirje kovači. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije