Na koncert po Objem Naveze

Ansambel Naveza je navdušil s koncertom za zaljubljene. Na njem so predstavili svoj peti album.
Fotografija: Ansambel Naveza je izdal peti album.
Odpri galerijo
Ansambel Naveza je izdal peti album.

Na Koroškem je bilo nedavno zelo veselo, saj je Ansambel Naveza pripravil Valentinov koncert, ki ne bo šel tako hitro v pozabo. Športna dvorana v Slovenj Gradcu je pokala po šivih, fantje Ansambla Naveza pa so prav na dan koncerta izdali že peto samostojno zgoščenko z naslovom Objem, ki je izšla pri Založbi Vox.
Vsi nastopajoči so se na koncu zbrali na odru in zapeli.
Vsi nastopajoči so se na koncu zbrali na odru in zapeli.

Na odru so se jim pridružila številna znana glasbena imena: Modrijani, Slovenski zvoki, Vražji muzikanti, Akordi, Nemir, Spev, Šepet, Maja Oderlap, ki je tudi povezovala program, Aleksander Jež in Darja Gajšek. Ker Jure, Tadej, Iztok in Mitja svoje poslušalce radi presenečajo, so nekatera imena nastopajočih skrbno skrivali. In kdo je potemtakem ostal skriti gost vse do zadnjega?

Nihče drug kot Andrej Bergant, edini še živeči član legendarnih Fantov s Praprotna, ki je z gostitelji zapel Slakovega Čebelarja in pričakovano požel velik aplavz. Med nastopajočimi so bili še dolgoletna pevka Ansambla Braneta Klavžarja Romana Cafuta, Matija Bizjan, basist Ansambla Toneta Rusa, harmonikarji Jureta Mlinška, pevka Amanda in Anja Smogavec. Za obilico smeha je poskrbel Klobasekov Pepi.

Da je bil dogodek tudi paša za oči, so poskrbele plesalke Plesnega mesta. Slišati je bilo mnogo čutnih valčkov in polk, ki poženejo kri po žilah. Polke so bile združene še v zaključnem venčku vseh nastopajočih, ki je obiskovalce spravil na noge. Sicer pa bi stežka izpostavili katero koli skladbo ali izvedbo, saj je vsaka pomembno prispevala v mozaik popolnega večera.

Tako kot se Ansambel Naveza trudi za kakovostno domačo glasbo, v katero se je zaljubilo že na stotine njihovih oboževalcev, so se fantje potrudili s pripravo koncerta, ki je uspel več kot odlično. Čestitke so kar deževale in kdo ve, morda se je prav na Valentinovem koncertu Naveze rodila katera nova ljubezen.
 

Izšel novi album


Fantje so album naslovili po eni od svojih polk, sicer pa je na njem še paleta drugih skladb, vse od nostalgičnih valčkov do hitrih polk, ob katerih zasrbijo pete. Nanj so uvrstili celo dve priredbi evergreenov Bele vrtnice, ki jih v originalu poje Aleksander Jež, ter pesem Opolnoči, ki jo je posnel Dadi Daz.


Na njem sta še duet z Majo Oderlap z naslovom Nežno ter največja uspešnica Ansambla Naveza Če lahko bi me slišala, zmagovalni slovenski valček iz leta 2016 na festivalu Slovenska polka in valček. Avtor večine skladb je pevec in vodja ansambla Jure Mlinšek, avtorji pa so še Rok Švab, Vera Šolinc, Ivan Sivec, Martin Juhart, Rok Lunaček, Aleksander Jež in Matjaž Zupan

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije