REŠUJE SLOVENIJO

Veliko srce Luke Dončića: poglejte, kaj je naredil za naše zdravstvene delavce

Čeprav je na drugi strani luže, ni pozabil na Slovenijo. Poglejte, s kakšnim pozivom se je oglasil in kaj je zapisal.
Fotografija: Luka Dončić je še enkrat dokazal, da ima veliko srce. FOTO: Kevin Jairaj, Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je še enkrat dokazal, da ima veliko srce. FOTO: Kevin Jairaj, Usa Today Sports

Luka Dončić ni le čudežni deček, kot so ga klicali, ko je še igral v Madridu, temveč je tudi mož z velikim srcem. Čeprav je na drugi strani luže, je več kot jasno, da je Slovenija vedno v njegovem srcu in njegovih mislih. Zaprt v svoje teksaško domovanje se je v teh težkih trenutkih za Slovenijo, njen narod in zdravstvo domislil, kako bi priskočil na pomoč zdravnikom, medicinskim sestram in ostalemu osebju, ki v tem trenutku tako gara.

Na instagramu je objavil sporočilo in pozval vse, da priskočijo na pomoč. Kot je zapisal, bo prek svoje fundacije Uresničimo sanje daroval finančna sredstva, saj je to najmanj, kar lahko v tem trenutku naredi.»Živjo, Slovenija. Že večkrat smo dokazali, da Slovenci znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno. Ko smo pred meseci ustanavljali fundacijo Uresničimo sanje, si nisem mislil, da jo bomo prvič zares potrebovali tako hitro in da bo pri tem lahko šlo celo za življenja Slovencev,« je zapisal in dodal, da so v tem trenutku tisti, ki najbolj potrebujejo pomoč, zdravniki, medicinske sestre in ostalo osebje.

»Vsem, ki v tem trenutku garajo, da bi uresničili želje vseh nas in pozdravili vse, ki so se in še bodo okuženi, pa lahko pomagamo mi vsi. Sam sem se odločil, da jim finančno pomagam, to je najmanj, kar lahko v tem trenutku naredim … V imenu svoje fundacije Uresničimo sanje pa prosim in pozivam tudi vse svoje prijatelje športnike, podjetnike, posameznike, vse, ki v teh težkih trenutkih pač lahko: pomagajte slovenskim bolnišnicam! Vsak po svojih zmožnostih, seveda. Aja, pa še to: Ostanite doma!«

Luka Dončić. FOTO: Luka Dončić
Luka Dončić. FOTO: Luka Dončić 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije