EVROVIZIJA

Slovenci na nogah, Lea Sirk je v finalu

Stavnice so napovedale napačen izid.
Fotografija: Lea je naravnost navdušila občinstvo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Lea je naravnost navdušila občinstvo. FOTO: Reuters

LIZBONA – Lea Sirk se je kljub drugačnim napovedim na stavnicah vrstila v finale. V oblačilu Davida Hojnika je slovenska predstavnica pesem odpela v slovenščini, končala pa v portugalščini: »Obrigado, nao

V finale so se poleg Slovenije v drugem polfinalnem večeru uvrstile še Srbija, Moldavija, Madžarska, Ukrajina, Švedska, Avstralija, Norveška, Nizozemska in Danska.

Sirkova je po izredno prepričljivem nastopu prejela bučen aplavz. V finale se je uvrstila tudi Srbija, in sicer s pesmijo Nova deca pevke Sanje Ilić in skupine Balkanika.


Energično vzdušje so pričarali portugalski DoReDos, ki so navdušili s pesmijo My Lucky Day. Resnično je bil njihov srečni dan, saj so se uvrstili v finale.Za našo Leo je od doma navijala tudi Nuša Derenda, ki je Slovenijo na Evroviziji zastopala leta 2001. »Dajmo, Lea Sirk in ekipa! 'Razturajte' danes na odru in se vidimo v finalu. Doma vsi na polno držimo pesti,« je ob začetku polfinalnega izbora pevka zapisala na facebooku. 

 

Na prvem predizboru so Evropo prepričali predstavniki Avstrije, Estonije, Cipra, Litve, Izraela, Češke, Bolgarije, Albanije, Finske in Irske, v soboto pa bo na velikem odru mogoče slišati še predstavnike šestih držav, ki so se v finale uvrstili neposredno. To so Portugalska, Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija, ki največ prispevajo v proračun Evropske radiodifuzne zveze (EBU).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije