»VEČJI SLOVENEC OD MARSIKOGA«

Po volitvah mu je prekipelo: Naj vam Bog pomaga, če želite Slovenijo brez ičev

Po volitvah je očitno prekipelo nekdanjemu slovenskemu reprezentantu in članu zlate generacije, Marinku Galiću.
Fotografija: Leta 2002 je s Slovenijo zaigral na svetovnem prvenstvu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Leta 2002 je s Slovenijo zaigral na svetovnem prvenstvu. FOTO: Reuters

Dejstvo je, da je veliki zmagovalec parlamentarnih volitev Janez Janša. Volivci so stranki SDS, ki jo vodi, namenili slabih 25 odstotkov glasov, parlamentarni prag pa so prestopili še Lista Marjana Šarca, SD, SMC, Levica, NSi, Desus, Stranka Alenke Bratušek in SNS. V novem sklicu parlamenta bo torej devet strank.

Ti izidi pa očitno niso prepričali nekdanjega člana naše zlate nogometne generacije, Marinka Galića, ki je imel na ta račun povedati nekaj pikrih. »Vsem tistim, ki ste srečni, da so se včerajšnje volitve izšle, kot so se (vseeno mi je, kdo in kdaj bo sestavil in vodil vlado), sporočam, da kljub temu, da se zdaj duvate okoli, kako je končno zmagala Slovenija ter kako je treba počasi iz države odngnat vse južnjake na ič, ne boste mogli nič, ker vas je tudi med zmagovalci manjšina. Vem in verjamem, da je večina v vseh strankah normalnih in niso nacionalistično nastrojeni, saj jim ni v interesu, da bo Slovenija postala država z le 200.000 slepih in nepravilno vzgojenih prebivalcev,« je ves besen zapisal.

Smejal se je in jokal in dal celo zdravje 

Ob tem si je zastavil vprašanje, od kod jim pravica, da se imajo za večje Slovence od, denimo,  Dragića, Dončića, Zahovića, Karića, Milinoviča, Iličića in njegove malenkosti. »Vedite, da sem večji Slovenec od marsikoga, ki se šopiri in celo grozi, saj sem ponosno in z velikim veseljem igral za to državo, se smejal in jokal, celo zdravje dal za to državo,« je še zapisal in spodaj objavil sliko s tekme Romunija – Slovenija iz leta 2001, ko so se naši nogometaši uvrstili na svetovno prvenstvo, kjer je ponosno ovit v zastavo svoje domovine jokal od sreče.

Vsem tistim, ki želijo 'čisto' Slovenijo brez ičev, pa je sporočil: »Naj vam Bog pomaga!«


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije