Luka in Bine povsem šokirana, Karim navdušen nad zajcem

Tekla je kri, a tudi to ni bilo dovolj, da bi ostal v šovu. Tekmovalci z balkona so najbolj nagajali Tanji.
Fotografija: Tanja je pripravljala kar tri različne jedi, nato še eno v izločilnem boju. FOTO: 24ur
Odpri galerijo
Tanja je pripravljala kar tri različne jedi, nato še eno v izločilnem boju. FOTO: 24ur

V šovu Masterchef je bila pred tekmovalci, ki niso bili varni, zanimiva naloga: med kuhanjem jedi po njihovem izboru jih je presenetila sirena, ki je bila znak za menjavo kuharskih postaj. Tekmovalci na balkonu so izbrali tistega, ki bo moral zapustiti svojo postajo in se je potem sam odločil, s kom jo bo zamenjal.
 

Tekla je kri

Miha si je med pripravo svoje jedi z nožem po nesreči odrezal del nohta in blazinice. Sodnika Luka in Bine sta bila povsem šokirana, ko so mu obvezali prst in je nadaljeval kuhanje.
 
Pri Mihi je tekla kri. FOTO: 24ur
Pri Mihi je tekla kri. FOTO: 24ur
Balkon se je najprej odločil, da bo kot prvi zamenjan Peter, Žiga pa je v tistem trenutku po svojem mestu stresel moko, da nihče ne bi izbral njegovega mesta. »Jaz sem v šoku,« je priznal Luka Binetu, Žiga pa je svoje dejanje pojasnil, da mora vsak poskrbeti za sebe. Peter je izbral Gašperjevo postajo, ta pa mu je zaril nož v rezalno desko.
 
Niti na balkonu je vlekla Jerneja, ki je predlagala, da kot zadnjo na menjavo postaje pošljejo Tanjo, češ da bo odpovedala pod pritiskom, ko bo imela le 15 minut časa, da dokonča jed, ki jo je pred njo začel pripravljati nekdo drug.


Tanja dvakrat menjala

Ob naslednji sireni je balkon na drugo postajo poslal Kristino, ki pa se je odločila za Tanjo. »Šokirana sem. To je naredila najboljši prijateljici,« je komentirala Kaja. Tanja se na Kristinini postaji nikakor ni znašla, kot zadnjo pa je balkon za menjavo določil Izo, za katero so že varni tekmovalci domnevali, da bo izbrala Tanjino mesto. Tanja je nato na Izinem mestu morala vse ponovno začeti od začetka.
 
Žiga je namenoma popackal svojo postajo. FOTO: 24ur
Žiga je namenoma popackal svojo postajo. FOTO: 24ur
Sodniki so se zavedali, da je najbolj »'nasrkal'​ tisti tekmovalec, ki igra najbolj čisto. »Nauk te zgodbe je, da je dobrota sirota,« je komentiral Karim.

»Miha ti si bil pa v stresu«, mu je razkril Luka, ko je pred njega prinesel jed, in dodal, da kadar je kuhar v stresu, nima občutka za sol. Karim je potrdil, da je njegova jed skoraj neužitna, ker je tako slana, Bine pa sploh ni hotel pokusiti.
 
Tudi Tanjina jed ni bila najboljša, Bine je rekel, da pogreša okuse. Karim pa je bil povsem navdušen nad jedjo, ki jo jo pripravila Tanja, končala pa Kristina. »Končno sem dobil zajca,« se je veselil Karim in nasmejal Bineta in Luko.

V izločitvenem testu so se pomerili Tanja, Miha, Gašper in Peter, ki so imeli na voljo ostanke sestavin za pripravo svoje jedi po lastni izbiri. Medtem ko se je četverica borila, je Kristina obžalovala, da se je odločila za Tanjino postajo, in potočila nekaj solz.

Sodnike je na koncu najbolj razočaral Miha s svojimi miškami in širokimi rezanci ter se poslovil od tekmovanja. »Miha, tole je 'bam'​, ampak v napačno smer,« je komentiral Luka. »Krožnik je totalno brez smisla,« pa je bil neusmiljen Bine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije