Izpolnjena otroška želja (FOTO)

Pevec tria Eroika aromatika Mihael Strniša je pred meglo in mrazom pobegnil na Maldive.
Fotografija: V najhujši pripeki so se lahko namakali le oblečeni. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
V najhujši pripeki so se lahko namakali le oblečeni. FOTO: osebni arhiv

Po dolgem poletu z letalom je sledila plovba z gliserjem do otočka, kjer sta se Mihael Strniša in dekle za nekaj dni odklopila od ponorelega sveta. Takoj sta smuknila v kopalke. »Sledili so dnevi ležanja na plaži, z debelo plastjo kreme za sončenje s faktorjem 50+ na koži. Pa še to ni zadostovalo! Ob najmočnejšem soncu smo se morali kopati oblečeni!« pojasni pevec tria Eroika aromatika. Ustrezno zaščitena sta raziskovala prekrasni koralni greben.
V skupini so se odlično razumeli in ostali v stiku tudi po počitnicah. FOTO: osebni arhiv
V skupini so se odlično razumeli in ostali v stiku tudi po počitnicah. FOTO: osebni arhiv

»Tudi opazovanje živali v globinah je doživetje posebne vrste. Domišljija matere narave res nima meja! Rib takšnih barv in oblik si sploh ne bi znal zamisliti. Poleg tisočerih drugih vrst smo opazovali morske pse, mante, skate, želve, delfine, morske konjičke,« navdušeno našteva. Izpolnila se mu je želja iz otroštva. Videl je morskega psa kitovca, dolgega približno sedem metrov. In to ne skozi steklo kakšnega akvarija ali zaprtega zaliva, temveč v naravnem okolju. »Naš gliser je ustavil tik nad njim, zato je bil od mene oddaljen zgolj dva metra. Bilo je resnično čudovito, iz mene je vrelo totalno otroško navdušenje. Seveda ob zavedanju, da mrcina ni nevarna, saj se prehranjuje zgolj s planktonom. Ampak vseeno se nisem spustil do njega na kakšen zaupen klepet ali na pivo, raje sem ostal na vljudnostni razdalji. Morski pes je le morski pes, haha,« se pošali.

Do smeha pa mu ni bilo, ko se je hotel na Maldivih odžejati s pivom. »V nasprotju z Irsko, kjer sva bila pred Maldivi, se je na Maldivih na pivo treba peljati na posebne turistične resorte, prevladujoča veroizpoved je namreč muslimanska, ki je stroga do pitja alkohola,« razloži.
Le s pivom so imeli težave. FOTO: osebni arhiv
Le s pivom so imeli težave. FOTO: osebni arhiv

So pa zato ljudje toliko prijaznejši. »Na žalost se segrevanje morja na Maldivih že krepko pozna. Videli smo veliko odmrlih koral, kupe plastike in drugih smeti, ki se nabirajo v oceanih, kar me je definitivno še bolj spodbudilo k zmanjšanju uporabe plastike. V naši skupini smo se super ujeli, spoznala sva nekaj čudovitih ljudi, s katerimi smo postali prijatelji in ostali v stiku. Ob našem zadnjem večernem druženju pa sem ugodil želji in skupini pred odhodom zapel O sole mio in vse sopotnike povabil na koncerte Eroike,« sklene spomine na oddih v Indijskem oceanu.

Mihael si je ogledal že velik del sveta, a je še precej destinacij, ki ga čakajo. »Vsaka destinacija je namreč v drugem življenjskem obdobju, z drugo družbo in drugačno doživetje,« pravi. Zato ne more izbrati najljubše. »Vsaka dežela ponuja kaj posebnega. Super se mi zdi spoznati in videti čim več, potovati na različne načine in spoznavati ljudi in kulture. Tako cenimo to, kar nam ponuja naša Slovenija!« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije