NA MODNI BRVI

FOTO: Lepo Iryno ujeli z otroškim vozičkom!

V Celju si, podobno kot v drugih mestih, prizadevajo oživiti mestne ulice Gosposko ulico so za en dan zaprli za promet in jo spremenili v modno brv
Fotografija: Iryna Osypenko Nemec. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Iryna Osypenko Nemec. FOTO: Dejan Javornik

Dobimo se v mestu so naslovili pestro poletno dogajanje v celjskem javnem zavodu Celeia v Celju, kjer se z različnimi aktivnostmi in predvsem prireditvami trudijo, da bi v mestno jedro privabili čim več ljudi. Tako kupcev kot naključnih obiskovalcev mesta je tudi v knežjem mestu zadnja leta manj kot pred leti, ko na obrobju še ni bilo velikih nakupovalnih centrov.
Iryna Osypenko Nemec na modni pisti z otroškim vozičkom. FOTO: Gregor Katič
Iryna Osypenko Nemec na modni pisti z otroškim vozičkom. FOTO: Gregor Katič

Da se ljudje vendarle radi zadržujejo v mestu, če se v njem le kaj dogaja, pa so se doslej prepričali že večkrat. Zlasti zanimive so modne revije, ki potekajo na prostem, in eno takšnih so nedavno pripravili v Gosposki ulici sredi Celja, v kateri že od nekdaj domujejo številni manjši obrtniki, v zadnjem času pa so se jim pridružili še manjši butiki. Nekaj jih je resda v minulih letih že zaprlo svoja vrata, a nekateri še vztrajajo. Gosposka ulica tako ostaja nekaj posebnega, še bolj posebna pa je bila, ko so jo povsem zaprli za promet in po njej pogrnili rdečo preprogo. Po tej so se sprehodili številne manekenke in manekeni, znani in tudi manj znani, ki so predstavili najnovejše modne smernice. Med manekenkami sta bili znana Iryna Osypenko Nemec in Portorožanka Zlata Goldy ter mnogo drugih znanih imen iz sveta manekenstva. Mnogi so bili kar malo v šoku, ko so Iryno na modni brvi zagledali z otroškim vozičkom. In se seveda muzali, ali nemara to pomeni, da razmišlja o materinstvu.
Zlata Goldy se je prav tako sprehodila po modni brvi. FOTO: Gregor Katič
Zlata Goldy se je prav tako sprehodila po modni brvi. FOTO: Gregor Katič

No, izkazalo se je, da je bil del predstavitvene kolekcije, in to iz trgovine podjetnice, nekoč pa znane otroške pevke Hajdi Korošec Jazbinšek, ki ima v Stanetovi ulici v Celje trgovino z najrazličnejšimi otroškimi potrebščinami, od oblačil do vozičkov in drugih dodatkov. Tako da bo Iryna vedela, kam se mora obrniti, ko bo kaj od tega potrebovala. Po modni brvi se je sprehodil tudi Jože Mastnak, fant, ki je iskal žensko svojih sanj v oddaji Ljubezen po domače. No, ljubezni, tiste prave, menda še vedno ni našel, se mu je pa sodelovanje v oddaji očitno obrestovalo, da ga zdaj vabijo tudi na modne brvi.
Svojo kolekcijo je predstavila tudi nekoč znana otroška pevka Hajdi Korošec Jazbinšek. FOTO: Gregor Katič
Svojo kolekcijo je predstavila tudi nekoč znana otroška pevka Hajdi Korošec Jazbinšek. FOTO: Gregor Katič

Medtem ko je bila torej Gosposka ulica v znamenju mode, se je Glavni trg bleščal v siju jekla, saj so si obiskovalci mesta lahko ogledali predelane unikatne motocikle in se udeležili organiziranega fotoshootinga. Na Krekovem trgu so lahko posedeli v urbani dnevni sobi, dogajanje pa so, med drugim, popestrili s plesnimi nastopi Plesnega foruma Celje in KUD Igen. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije