VOLITVE 2018

Estradniki bi bili poslanci

Parlamentarni Star Wars Od teve kuharjev in novinarjev do glasbenikov.
Fotografija: Alenka Gotar. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Alenka Gotar. FOTO: Osebni arhiv

Na kandidatnih listah za junijske državnozborske volitve se je med poslanskimi kandidati znašlo nekaj prepoznavnih športnikov, igralcev ter uveljavljenih glasbenih imen, nekateri od njih po spolzkem političnem parketu stopajo prvič. Če so nekoč ledino orali skupaj, si delili odre, oboževalce, navijače ali poslušalce, danes nekateri stojijo na različnih političnih bregovih.
Na listi stranke SMC, v volilnem okraju Ljubljana Center, bo kandidiral igralec, aktualni poslanec, 37-letni Saša Tabaković. V istem okraju, toda na listi Levica, kandidira igralka, voditeljica in zdajšnja poslanka, 55-letna Violeta Tomič, na isti listi, a v Ajdovščini, bo kandidirala pevka in igralka, 46-letna Lara Jankovič, za isto politično stranko pa v radovljiškem okraju kandidira še kuharica in nekdanja sodnica kulinaričnega šova Alma Rekić.

Vilfan, ata Dončić, Hauptman

Zdajšnji poslanec Desusa, veliko ime slovenske košarke, 60-letni Peter Vilfan, bo kandidiral v Kočevju, nekdanji košarkar, 43​-letni Saša Dončić, oče košarkarske zvezde Luke Dončića, je na listi iste stranke v volilnem okraju Ljubljana Šiška, bivši košarkar, 57-letni Dušan Hauptman, pa je kandidat za poslanca v Litiji, in sicer na Listi Marjana Šarca.

Med kandidati na Listi Marjana Šarca so novinarka javnega radia Uršula Majcen, ki se za poslanski sedež poteguje v škofjeloškem okraju, novinar in nekdanji urednik na nacionalni in največji komercialni televiziji Rudi Medved, trenutno direktor občinske uprave v Zagorju ob Savi, kandidiral bo v Zagorju, ter nekdanji radijski voditelj Matej Špehar, kandidat v Ljubljani, v volilnem okraju Vič-Rudnik.
Parlament; mokre sanje nekaterih. FOTO: Uroš Hočevar
Parlament; mokre sanje nekaterih. FOTO: Uroš Hočevar

Na Desusovi listi v okraju Ljubljana Center se bo za svoje mesto v državnem zboru potegoval 76-letni pevec Lado Leskovar, na listi SMC je bilo sprva načrtovano, da bi se v enem od koprskih volilnih okrajev za poslanski stolček potegoval tudi 63-letni pevec Slavko Ivanćić iz Portoroža, umetniški vodja festivala Melodije morja in sonca, predsednik krajevne skupnosti Portorož, nekdaj prvo grlo primorskih Faraonov. Pa si je premislil, saj, kot pravi, »pred politiko daje prednost svojemu zdravju, družini in glasbi in je tudi pred izidajo nove plošče«. Poleg pevcev pa se prvič na politični parket podajajo glasbenik, po izobrazbi univerzitetni diplomirani pravnik Matjaž Kosi, sicer ustanovitelj Moulin Rougea, član Videosexa, avtor in glasbeni producent, ki bo v Zagorju ob Savi kandidiral v novoustanovljeni politični stranki Lista novinarja Bojana Požarja, glasbenik Goran Šarac, magister ekonomije, nekdanji glasbeni menedžer in podjetnik, mož pokojne pevke Simone Weiss, se bo na listi SD v volilnem okraju Domžale potegoval za svoj sedež v parlamentu, na listi SDS kandidira tudi pevka Alenka Gotar, magistrica in pedagoginja opernega petja.


Alenka Gotar. FOTO: Osebni arhiv
Alenka Gotar. FOTO: Osebni arhiv


Goran Šarac. FOTO: Osebni arhiv
Goran Šarac. FOTO: Osebni arhiv

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas