EDEN BOLJŠIH

Bine Volčič: vrnil se je v Francijo

Po petnajstih letih je znova obiskal Pariz, kjer je študiral na prestižni kuharski šoli Le Cordon Bleu.
Fotografija: Bine Volčič se je pred meseci preselil v Prekmurje, saj si je na Goričkem ustvaril nov dom. FOTO: LEON VIDIC
Odpri galerijo
Bine Volčič se je pred meseci preselil v Prekmurje, saj si je na Goričkem ustvaril nov dom. FOTO: LEON VIDIC

Pred dnevi je kuharski mojster Bine Volčič za kratek čas znova podoživel eno najlepših obdobij v svojem življenju. Po petnajstih letih se je vrnil v Francijo in obiskal prestižno kuharsko šolo Le Cordon Bleu, ki jo je tistega leta zaključil kot eden najboljših študentov. »Občutek je res nor, ko po toliko letih obiščeš svojo šolo.

Po 15 letih se je znova družil z nekdanjimi profesorji, ki so ga ogromno naučili. FOTO: INSTAGRAM
Po 15 letih se je znova družil z nekdanjimi profesorji, ki so ga ogromno naučili. FOTO: INSTAGRAM

Lepo je bilo videti profesorje z neprecenljivim znanjem in občutkom za ljudi. To je tisti občutek, ko si rečeš, da bi šel rad nazaj v šolo,« pravi Bine, ki si je pred desetletjem in pol kljub neznanju francoščine in vrtoglavim stroškom upal podati na dogodivščino v kulinarično prestolnico.

V Franciji je izkoristil priložnost za prakso pri največjih imenih francoske kulinarike, in čeprav je odtlej minilo kar nekaj let, se Volčiča še danes vsi izjemno radi spominjajo in ga sprejmejo odprtih rok. »Vselej sem želel kot kuhar vedeti in znati več, kot mi je lahko ponudila Slovenija. Francija in njena kulinarika sta me močno privlačili in pri svojih šestindvajsetih letih sem čutil, da moram v tujino po novo znanje in izkušnje,« pravi Bine, ki je danes hvaležen, da so ga v prestižni kuharski šoli v kratkem času izčrpno seznanili z izobraževalnimi programi, možnostmi prakse v restavracijah z mišelinkami ter priložnostmi, ki se ponujajo njihovim diplomantom. »Predvsem sem moral najprej potlačiti svoj ego in nekako pozabiti vse svoje znanje od prej. Pred prihodom na šolo sem bil namreč trdno prepričan o svojih kuharskih sposobnostih, a sem kmalu uvidel, da so moje osnove kuharstva obupne in da bom le z natančnostjo in prizadevnostjo dosegel visoko raven, ki so jo od nas pričakovali profesorji chefi,« se spominja Volčič, ki še danes rad pove, da v šolo nikoli ni zamudil, saj je užival v vsaki minuti, preživeti v šolskih kuhinjah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije