BRALCI POROČEVALCI

Rafalno streljanje pri Novem mestu: kaj se je dogajalo?

Novomeški policisti so prejeli več prijav o streljanju.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay

»Streljanje v Novem mestu,« je sporočilo, ki nam ga je sinoči poslal bralec in dodal videoposnetek, s katerega se lahko razbere, da je noč, v ozadju pa se sliši rafalno streljanje. 

Na eni od strani na facebooku se je sinoči pojavil zapis, ki bi lahko pojasnil, kaj se je v Novem mestu takrat dogajalo. »Ali to, ko pripadniki Slovenske vojske streljajo ob takšni uri, nikogar ne moti?« je zapisal uporabnik facebooka sinoči okoli 23. ure. 

Z novomeške policijske postaje so nam odgovorili, da so sinoči okoli 20.30 res prejeli več klicev o rafalnem streljanju v okolici Novega mesta. Prijavitelji so med drugim navajali, da naj bi streljali v romskem naselju, drugi spet, da se sliši streljanje iz smeri vojašnice, nam je pojasnil Robert Perc s PU Novo mesto.

Policisti so preverili vse prijave in ugotovili, da naj bi v novomeški Vojašnici Franca Uršiča potekalo usposabljanje – streljali naj bi z manevrskim strelivom. Usposabljanje je bilo zaključeno do 22. ure, po tej uri pa policisti na številko 113 resda niso prejeli nobenega klica več zaradi streljanja. 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali videoposnetek.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije