BRALEC POROČEVALEC

Bralec besen zaradi dogajanja v Ljubljani: poglejte, pri čem jih je zasačil (FOTO)

Pomanjkanje parkirišč je že več let velik problem prestolnice.
Fotografija: Nepravilno parkiranje na pločniku FOTO: Bralec poročevalec
Odpri galerijo
Nepravilno parkiranje na pločniku FOTO: Bralec poročevalec

Na uredništvo smo dobili fotografijo bralca, ki nas je opozoril na nepravilno parkirane avtomobile v Društveni ulici v Ljubljani. Avtomobili so namesto na parkirišču parkirani kar na pločniku, kar predstavlja težavo za pešce, saj ljudje ne morejo mimo.

Pomanjkanje parkirišč je že več let velik problem prestolnice, še posebno v stanovanjskih naseljih, kjer v večernih urah enostavno ni mogoče dobiti prostega parkirnega prostora.

Težave imajo tudi v Šiški

Pred časom smo že poročali o nepravilnem parkiranju Ljubljančanov, ko je bil pri neprimernem početju zasačen Boštjan Koritnik, nekdanji minister za javno upravo v zadnji vladi Janeza Janše in sedanjega podžupana Mestne občine Ljubljana. Ta je svojega črnega konjička zaradi pomanjkanja parkirnih prostorov puščal kar na pločniku v Šiški, da je za pešce, kaj šele za starše z vozički, ostalo bolj malo prostora. Takrat se je izgovoril, da v tem delu mesta preprosto ni dovolj parkirnih mest, tudi če bi želel plačati, niti parkirne hiše ni. 

Koliko znaša globa za parkiranje na pločniku

Preverili smo, koliko znaša globa za takšno početje. 

PU Ljubljana nam je takrat pojasnila: »Kršitve v zvezi s parkiranjem vozil določa 65. člen Zakona o pravilih v cestnem prometu (ZPrCP). V 4. odstavku 1. točka določa, da je prepovedano parkiranje na pločniku. Globa za navedeno kršitev je 80 evrov (6. odstavek).«

Kaj če vozilo odpeljejo

A to še ni vse: odvoz nepravilno parkiranih vozil izvaja Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice. Z njegove spletne strani je razvidno, da vas bo odstranjevanje nepravilno parkiranega vozila stalo 100 evrov, povrhu vsega pa vam bodo za hrambo vozila zaračunali dodatnih pet evrov na dan. Davek na dodano vrednost pa je že vračunan.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije