PREVIDNO NA VRTU

Ugriznila ga je odsekana glava

Med delom na vrtu je naletel na kačo. Klopotača je spustila ves strup.
Fotografija: Njegovo stanje je stabilno.
Odpri galerijo
Njegovo stanje je stabilno.

HOUSTON – Konec maja je Milo Sutcliffe z ženo Jennifer delal na svojem vrtu na jugu Teksasa v ZDA. Med delom je zagledal 120 centimetrov dolgo klopotačo, nevarno kačo je pobil z lopato in ji odsekal glavo. Ko se je sklonil, da bi odstranil ostanke živali, pa ga je v roko ugriznila – odsekana glava. »To je bilo zelo nevarno, ker žival ni imela telesa, je sprostila ves svoj strup, kar je bistveno višja količina, kot bi jo sicer,« je pojasnila njegova žena.

Na srečo sta se Sutcliffova zavedala nevarnosti, nemudoma sta sedla v avto in zdrvela proti 72 kilometrov oddaljeni bolnišnici ter med potjo poklicala na pomoč.

Med vožnjo je strup začel delovati, povzročil je notranje krvavitve, nesrečni Milo je izgubil vid. Sredi poti jima je naproti priletel helikopter in ga v kritičnem stanju odpeljal v bolnišnico. Jennifer je razkrila, da je njen mož potreboval 26 odmerkov protistrupa, pri običajnem ugrizu pa jih bolniki potrebujejo največ dva do štiri. Njegovo stanje je zdaj stabilno, vendar mu ledvice delujejo zelo slabo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije