SPLETNI DETEKTIVI

S pomočjo Googlovih zemljevidov našli Hitlerjevo skrivališče? (FOTO)

Nekateri še ne verjamejo, da je nacistični vodja ob koncu druge svetovne vojne umrl. Po eni od teorij naj bi pobegnil v Argentino in naprej na Antarktiko ter se skril v bunker.
Fotografija: Diktator Adolf Hitler. FOTO: Press Release
Odpri galerijo
Diktator Adolf Hitler. FOTO: Press Release

Spletni detektivi so prepričani, da so s pomočjo Googlovih zemljevidov naleteli na osupljivo najdbo, skrivališče nekdanjega nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja. Bunker naj bi se skrival sredi ledene divjine Antarktike, vanj pa se je, če gre verjeti teoriji zarote, ki kroži med ljudmi in po spletu, ob koncu druge svetovne vojne zatekel Hitler. Na spletu so namreč našli posnetek ledene gore, sredi katere zeva odprtina, prav ta pa naj bi bila vhod v skrivališče, čeprav je pravzaprav iz zrnastega posnetka težko razbrati, ali gre res za odprtino ali je temna pika zgolj senca, morda luknja naravnega izvora. Kljub temu so mnogi, ki ne verjamejo zgodbi o Hitlerjevem samomoru, kontroverzni voditelj si je življenje s strelom v glavo vzel 30. aprila 1945 v Berlinu, prepričani, da gre prav za skrivališče, ki so ga ustvarili za najvidnejše naciste.

Antarktika je od Argentine oddaljena 6000 kilometrov. FOTO: Nasa, Reuters
Antarktika je od Argentine oddaljena 6000 kilometrov. FOTO: Nasa, Reuters

Po eni najbolj priljubljenih in razširjenih teorij zarote naj bi vojni zločinci posebno bazo izkopali med enomesečno nemško odpravo na Antarktiko leta 1938; Nemci se tja niso vrnili niti med vojno niti tik po njej. Uradni namen ekspedicije je bilo iskanje kitov, saj so želeli takratni nemški voditelji imeti lastno zalogo kitovega olja, a mnogi temu ne verjamejo in so prepričani, da so bili njihovi nameni drugačni in veliko bolj zlovešči.

Sicer pa jih ni malo, ki verjamejo, da je bila Hitlerjeva smrt le navidezna. Potem ko so leta 1945 po predaji nemških sil v bližini Argentine opazili podmornico, ki je plula pod zastavo velikih poražencev druge svetovne vojne, so se denimo razširile govorice, da je bil na njej prav Hitler, ki se je pretihotapil v to južnoameriško državo. Od tam bi lahko pot nadaljeval na Antarktiko ali pa ga je podmornica mimo Argentine odpeljala neposredno na to najjužnejše kopno na svetu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije